Κακοκαιρία: Ξανά στο «κόκκινο» η στάθμη του Ενιπέα και του Πηνειού – Έσπασαν όλα τα αναχώματα γύρω από τον Παλαμά Καρδίτσας

Δραματική είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Elias στη Θεσσαλία με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ξανά την περιοχή μέσα σε 20 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα αναχώματα του Ενιπέα έσπασαν κι όσο περνάει η ώρα η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Την ίδια ώρα, στα λασπόνερα βούλιαξαν χωριά στους δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων, στη Λάρισα η στάθμη του Πηνειού έφτασε και πάλι τα 4 μέτρα, ενώ στον κάμπο έχει ξεπεράσει τα 6 μέτρα, χωρίς τρόπο να αποστραγγιστεί άμεσα.

Σταδιακά αποκαθίστανται ρεύμα και νερό στο Βόλο, ενώ πολλά χωριά παραμένουν βυθισμένα στις λάσπες. Θαμμένα οχήματα βρίσκονται στους δρόμους που βούλιαξαν σε βουνά από φερτά υλικά ενώ ολική χαρακτηρίζεται η καταστροφή στις καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών και τριφυλλιού.

Παράλληλα, σε μία απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο Παλαμάς λόγω του τεράστιου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε στην περιοχή από τον ποταμό Σοφαδίτης.

Στην Καρδίτσα ταυτόχρονα παρόλο που τα φαινόμενα έχουν κοπάσει τα ποτάμια φούσκωσαν, τα αναχώματα υποχώρησαν και τεράστιες ποσότητες νερού κατέκλυσαν τον Θεσσαλικό Κάμπο αλλά και τα χωριά Παλαμάς και Βλοχός κοντά στον Ενιπέα ποταμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα αναχώματα είναι σπασμένα και το νερό κατακλύζει.

Τέλος, η επαρχιακή οδός Ιτέας Παλαμά έχει κλείσει από νωρίς το πρωί, καθώς τα νερά που διασχίζουν κάθετα το οδικό δίκτυο είναι πολύ επικίνδυνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ