Σήμερα, νέο τραγούδι από τους U2 και πρεμιέρα στο Las Vegas

Κυκλοφορεί σήμερα παγκοσμίως το νέο τραγούδι των U2, που λέγεται “Atomic City”. Είναι το πρώτο σινγκλ από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ τους, που θα έχει τον ίδιο ως γενικό τίτλο.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Το κομμάτι το πρωτοέπαιξαν οι U2 δημόσια, στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν έκαναν μία δωρεάν εμφάνιση-έκπληξη μπροστά από το ξενοδοχείο Plaza Hotel downtown στο Las Vegas, για να μαγνητοσκοπήσουν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

Το τραγούδι “Atomic City” είναι ένας χαιρετισμός προς την πόλη του Las Vegas, μιάς και η πόλη τους υποδέχεται από σήμερα με μακροπρόθεμο residency στον ολοκαίνουργιο συναυλιακό χώρο MSG Sphere, που κόστισε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια και που είναι μοναδικός στον κόσμο, μιάς και είναι σαν ένας φωτεινός πλανήτης με μιά τεράστια σφαιρική οθόνη, εξωτερικά και εσωτερικά, τον οποίο ετοίμασε η εταιρία του Madison Square Garden. Στις εν λόγω εμφανίσεις τους οι U2 θα παίζουν, μεταξύ άλλων και ολόκληρο το άλμπουμ τους του 1991 “Achtung Baby”.

MSG Sphere

Ο όρος “Atomic City” υπήρχε για το Las Vegas κατά την δεκαετία του ’50, επειδή πολύ έξω από την πόλη, μέσα στην έρημο της Νεβάδα, είχαν γίνει κάποιες πυρηνικές δοκιμές.

U2 Atomic City U2 Atomic City

Στις πρώτες εμφανίσεις του γκρουπ στο MSG Sphere, δεν θα συμμετέχει ο ντράμερ τους Larry Mullen Jr., ο οποίος αναρώνει από μία πρόσφατη εγχείρηση. Ωστόσο ήταν παρών στο γύρισμα του βίντεο κλιπ.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ