Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν 76 μετανάστες σε ιστιοφόρο και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές – ΒΙΝΤΕΟ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασαν λίγο μετά την 01.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 76 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν έπειτα από κοινή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και πλοίων εμπορικής ναυτιλίας νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο σημαίας Αιγύπτου. Το φορτηγό έλαβε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ να παραμείνει στο σημείο μέχρι την προσέγγιση του περιπολικού πλοίου.

Στην συνεχεία και καθώς το ιστιοφόρο υπέστη μηχανική βλάβη, με εντολή ΕΚΣΕΔ, το φορτηγό περισυνέλλεξε συνολικά τους 76 μετανάστες.

Σημειώνεται πως η μετεπιβίβασή τους στο περιπολικό πλοίο πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή Σχίζα κι έπειτα μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθησαν από την τοπική λιμενική Αρχή.

Ειδικότερα, το ιστιοφόρο αρχικά ρυμουλκήθηκε από το φορτηγό πλοίο και εν συνεχεία από το αλιευτικό σκάφος «Χαρούλα», συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις εκ των 76 αλλοδαπών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι 76 μετανάστες είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον Μπόντρουμ, με προορισμό την Ιταλία.

Αττική: «Κούρσες θανάτου» με κόντρες και επικίνδυνους ελιγμούς – Βίντεο δείχνει περιπολικό απλώς να παρακολουθεί

Εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν τότε που οι κόντρες στην παραλιακή, στα λιμανάκια και στη Βουλιαγμένη, ήταν καθημερινό φαινόμενο, αναβιώνουν στην Αττική.

Το μεγαλύτερο πάρτι… θανάτου έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Μάνδρα με αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας. Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει εκατοντάδες νέους αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, παραταγμένους δεξιά και αριστερά κεντρικού δρόμου.

Μηχανές έτοιμες για εκκίνηση. Δίνουν το σήμα και οι ταχύτητές ανεβαίνουν, με τις μηχανές να χάνονται στην κούρσα θανάτου.

Οι οδηγοί φυσικά και δεν φορούν κράνος, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οδηγός που συμμετείχε στην παράνομη κόντρα και βγήκε πρώτος κι ευτυχώς αρτιμελής.

«Οι περισσότεροι δεν φοβούνται αλλά παίρνεις το ρίσκο. Οι πιο πολλοί οδηγούν χρονιά μηχανή, έχουν μια εμπειρία. Προσέχουμε και εμείς δεν είμαστε επιπόλαιοι. Αδρεναλίνη, το πρεστίζ, το μηχανάκι, ο μηχανικός».

«Πάρτι θανάτου» με κόντρες

«Πάρτι θανάτου» με κόντρες, σούζες και επικίνδυνους ελιγμούς. Μια από τις μηχανές μάλιστα, πήρε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες κόντρες με θεατές που ήρθαν ακόμη και από την επαρχία.

Ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Πρόκειται για μερικά από τα στιγμιότυπα που ανέβαζαν στα social media το βράδυ της Τετάρτης οι εκατοντάδες συμμετέχοντες άλλων επικίνδυνων αγώνων στο παλιό Ribas.

  • -Πάντα χρόνια υπάρχει αυτό.
  • -Αστυνομία έρχεται;
  • -Αν ερχόταν θα είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια αυτά.
  • -Τί κάνετε όταν έρχεται αστυνομία;
  • -Χαμογελάμε, δεν μας πειράζουν.

Οι κόντρες στήνονται ακόμα και την ίδια ημέρα μέσω διαδικτυακών καλεσμάτων. Όπως την Παρασκευή το βράδυ στις δέκα.

Σε λίγες ώρες, οργανώνονται και καταφθάνουν ακόμα και από περιοχές εκτός Αττικής.

Το λεξιλόγιο της… κόντρας

  • -Έλιωσε= τράκαρε
  • -Κροκόδειλος= όχημα με πολύ μεγάλες μετατροπές
  • -NASA= ταμπλό αυτοκινήτου υπερφορτωμένο με όργανα και δείκτες
  • -Προφυλακτήρας= το πίσω όχημα «κολλά» στο προπορευόμενο

Χωρίς κράνη, χωρίς φόβο, ούτε για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά ούτε για τους άλλους οδηγούς και πεζούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, το ραντεβού είχε γνωστό από διαδικτυακό κάλεσμα από νωρίς την Παρασκευή, παρόλα αυτά η αστυνομίας δεν έχει κινητοποιηθεί.

Περιπολικό παρακολουθεί από απόσταση τις κόντρες στην παραλιακή

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο στο TikTok από προηγούμενες κόντρες στην περιοχή δείχνει περιπολικό με αναμμένο τον φάρο απλώς να … παρακολουθεί από απόσταση.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το ότι η αστυνομία δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τις κόντρες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλεξανδρούπολη: Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς κατηγορίας 4, το Σάββατο στον Έβρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς – κατηγορίας 4 – για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και κατηγορίας 3 για τις περιοχές των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης, προβλέπεται για αύριο, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Έβρου εφιστά την προσοχή των πολιτών, ώστε να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επίσης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, από αύριο το πρωί στις 7.30 έως τις 7.30 το πρωί της Κυριακής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στις δασικές περιοχές: Αναδασώσεις Κίρκης-Συκορράχης, χώρος αναψυχής Συκορράχης, αναδασώσεις Λουτρού, περιαστικό δάσος Νίψας, περιαστικό δάσος Άβαντα, χώρος αναψυχής Άβαντα – Αισύμης, αναδασώσεις και χώρος αναψυχής Μεσημβρίας, αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης, δασική περιοχή Δερβένι – Σλίβα (Παλιά Νίψα), χώροι αναψυχής Λεπτοκαρυάς (3 χώροι), χώρος αναψυχής Καλλιθέας, δάσος και χώρος αναψυχής Ιάνα, περιαστικό δάσος Παλαγίας (βόρεια, νότια και γήπεδο Παλαγίας), χώρος αναψυχής Λουτρών, δασική περιοχή Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού, κατασκήνωση Μάκρης, αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης, πλατανότοπος Μαΐστρου, περιαστικό δάσος Πυλαίας, περιαστικό δάσος Μελίας, περιαστικό δάσος Φερών, άλσος γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε., καταφύγιο ‘Αγριας Ζωής Καβησού (Κ.Α.Ζ.), περιοχή συμπλέγματος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου (Προβατώνας – Λευκίμμη – Δαδιά – Γιαννούλη – Κοτρωνιά) δασική περιοχή Λευκίμης – Βυρίνης – Κιτρινόπετρας, χώρος αναψυχής «Κατρατζήδες», χώρος αναψυχής «Τρεις Βρύσες» και περιαστικό δάσος Χώρας Σαμοθράκης

Σημειώνεται ότι για τις περιοχές του δασαρχείου Διδυμοτείχου (κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3) ισχύει το μέτρο από τις 8:00 το πρωί της 2ης Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 22:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, στις αναδασώσεις-χώρος αναψυχής Τσίγγλας.

Τραγωδία στο Καβούρι: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε από την παραλία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου, από τη θαλάσσια περιοχή Καβουριού Αττικής, 84χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ρέθυμνο: Εντοπισμός φυτειών και σύλληψη για ναρκωτικά

Εντοπίστηκαν φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με τους αστυνομικούς να εκριζώνουν και να κατάσχουν είκοσι τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκαν 63 γραμμάρια κάνναβης.

Στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου σε περιοχές του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες είκοσι τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρα, καθώς και μια συσκευασία η οποία περιείχε 63 γραμμάρια κάνναβης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Επίσης σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη Έλληνας για ναρκωτικά σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του συγκεκριμένου προσώπου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Κεφαλονιά: Προφυλακιστέος ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για έξι εμπρησμούς

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται ως υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 42χρονος είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης στις 22 Αυγούστου. Μάλιστα, ομολόγησε ότι εκτός από τη φωτιά στις 13 Αυγούστου, είχε προκαλέσει κατά το παρελθόν άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές του νησιού.

Τέλος, σημειώνεται πως, μετά τη σύλληψή του, ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αναφέροντας πως η απαράδεκτη αυτή πράξη «δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Αγρίνιο: Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω για αγοραπωλησία κοκαΐνης – Δύο συλλήψεις

Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών δύο άνδρες στο Αγρίνιο. Μάλιστα, οι συλλήψεις που έγιναν χθες (31/08) αφορούν σε άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα τις πληροφορίες του agrinionews.gr, σε βάρος του ενός σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του άλλου σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου εντόπισαν τον κατηγορούμενο διακινητή έξω από την οικία του, όπου συναντήθηκε με τον έτερο συλληφθέντα και του πούλησε 2,1 γραμμάρια κοκαΐνης και 0,9 γραμμάρια κάνναβης, έναντι χρηματικού ποσού.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον φερόμενο ως διακινητή των ναρκωτικών, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του φερόμενου ως αγοραστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δυο οικίες στο Αγρίνιο και σε περιοχή της Ευρυτανίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, με την συνδρομή της ΟΠΚΕ βρήκαν και κατέσχεσαν 53,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,4 γραμμάρια κάνναβης, 5.650 ευρώ και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Σάμος: Eντοπισμός και διάσωση 29 μεταναστών – Ανάμεσά τους 10 παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε σήμερα το πρωί (01/09) βάρκα στην οποία επέβαιναν 29 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Σάμου.

Ειδικότερα, οι άνδρες του λιμενικού διέσωσαν 29 μετανάστες (14 άνδρες, 5 γυναίκες, 5 αγόρια και 5 κορίτσια) κοντά στο ακρωτήριο Πράσσο. Σημειώνεται πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου.

Οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες καταστράφηκε.

Προανάκριση γίνεται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Τραγωδία στα Χανιά: Toν σταμάτησαν για έλεγχο στην Εθνική Οδό και πέθανε από ανακοπή

Καρδιακή προσβολή υπέστη ένας οδηγός στα Χανιά την ώρα που αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους για παραβάσεις σε οχήματα στον ΒΟΑΚ. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες των ανδρών της ΕΛΑΣ να τον επαναφέρουν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το περιστατικό αυτό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (1/9) στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου κοντά στις Βρύσες Αποκορώνου, εκεί αστυνομικοί σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο πλαίσιο γενικών ελέγχων για παραβάσεις.

Κάποια στιγμή έκαναν νεύμα και σε έναν οδηγό, ο οποίος μόλις πλησίασε στο μπλόκο έχασε τις αισθήσεις του έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να επαναφέρουν τον 60χρονο , κάνοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, δυστυχώς όμως ο άτυχος οδηγός δεν τα κατάφερε.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν την σορό του στο Νοσοκομείο Χανίων για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ