NASA: Δημοσίευσε φωτογραφίες του κρατήρα από την συντριβή του ρωσικού Luna-25 στο φεγγάρι

Η αποτυχημένη αποστολή Luna-25 της Ρωσίας στο φεγγάρι, προκάλεσε έναν κρατήρα πλάτους 10 μέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης , όταν το διαστημόπλοιο συνετρίβη τον περασμένο μήνα, κατά την προσελήνωσή του, η NASA τον φωτογράφισε και έδωσε στην δημοσιότητες τις εικόνες.

UFO: Ζουν ανάμεσά μας; – Το Πεντάγωνο φτιάχνει ιστοσελίδα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες

Η συντριβή του διαστημοπλοίου οφείλεται στην κακή προετοιμασία για ομαλή προσγείωση στο νότιο πόλο της Σελήνης, όπως έγινε γνωστό και σήμερα η NASA έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες με τους νέους κρατήρες.  Το Luna-25, η πρώτη αποστολή της Ρωσίας στο φεγγάρι μετά από 47 χρόνια, τερματίστηκε άδοξα στις 19 Αυγούστου, όταν βγήκε εκτός ελέγχου και συνετρίβη στο φεγγάρι, υπογραμμίζοντας τη μετασοβιετική παρακμή ενός άλλοτε πανίσχυρου διαστημικού προγράμματος. Το διαστημικό σκάφος Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ απεικόνισε έναν νέο κρατήρα στην επιφάνεια του φεγγαριού, από τον οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανότατα ο τόπος πρόσκρουσης του ρωσικού διαστημοπλοίου, που μετέφερε το Luna 25.

Δήμος Αθηναίων: Εκατό νέες θέσεις στάθμευσης στο αναβαθμισμένο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

«Ο νέος κρατήρας έχει διάμετρο περίπου 10 μέτρα», ανακοίνωσε η NASA. «Δεδομένου ότι αυτός ο νέος κρατήρας βρίσκεται κοντά στο εκτιμώμενο σημείο πρόσκρουσης του Luna-25, η ομάδα του LRO καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό να προέρχεται από την εν λόγω αποστολή και όχι από φυσικό παράγοντα πρόσκρουσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Carol Dias: Στην Μύκονο η «καυτή» Βραζιλιάνα σταρ του Instagram

Μετά την συντριβή, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί ειδική διυπουργική επιτροπή για τη διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στην απώλεια του σκάφους Luna-25.

Αν και πολλές αποστολές στο φεγγάρι αποτυγχάνουν, η συντριβή υπογράμμισε την πτώση της διαστημικής ισχύος της Ρωσίας, σε σχέση με τις ένδοξες ημέρες του ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού.
Εκείνη την εποχή, η Μόσχα ήταν η πρώτη που εκτόξευσε δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη Γη – τον Σπούτνικ 1 το 1957 – και ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα το 1961.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ