Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εξάρθρωση συμμορίας που «έγδυνε» σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού συμμορία, που κατηγορείται ότι διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν, την Τρίτη 6 Ιουνίου, λίγη ώρα έπειτα από κλοπή σε σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τρεις άνδρες (ηλικίας 20, 21 και 56 ετών), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι, στην περιοχή της Κηφισιάς, και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος, όμως, ανέπτυξε ταχύτητα, με τους αστυνομικούς να το καταδιώκουν και να το ακινητοποιούν λίγο αργότερα στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Μέσα στο αυτοκίνητο και στην κατοχή των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

  • Πλήθος κοσμημάτων
  • 8 ρολόγια χειρός
  • 2 κάμερες
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, όπου διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα είχαν κλαπεί, την ίδια ημέρα, από σπίτι στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Σημειώνεται ότι, κατά την διάρκεια της καταδίωξης, πέταξαν από το αυτοκίνητό τους μέρος των κλοπιμαίων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον Ιανουάριο του 2023, διέπραξαν συνολικά 10 κλοπές από σπίτια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Ωρωπό, Καπανδρίτι και Νέα Μάκρη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Κουκάκι: Εννέα προσαγωγές για φθορές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ – Οι δράστες είχαν «ξαναχτυπήσει» πριν από λίγους μήνες

Εννέα προσαγωγές έγιναν στο Κουκάκι με αγνώστους να καταστρέφουν στην οδό Βεΐκου, τζαμαρία των ΕΛΤΑ και ΑΤΜ.

Παράλληλα, προκάλεσαν φθορές και σε σούπερ μάρκες, αλλά και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο σημείο, πριν λίγους μήνες, είχε ξαναγίνει ακριβώς στα ίδια καταστήματα επίθεση και μάλιστα την ίδια ώρα… στις 22.30.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το όχημα του δολοφονηθέντος

Ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή οχήματος στην δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ στον Κορυδαλλό εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο όμιλος επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο ανήκει στην «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε» από το 2010, αλλά είναι εδώ και καιρό παροπλισμένο και δεν υπάρχει γνώση για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος.

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Tραυματισμός εργαζόμενου στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Στα πόδια τραυματίστηκε 42χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου σε γερανογέφυρα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Βόρεια Εύβοια: Ο σεισμός στην Αταλάντη «βύθισε» τμήμα της παραλίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μία εντυπωσιακή εικόνα δημιούργησε ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του diavlosnews.gr, η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων στη Βόρεια Εύβοια υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα τμήμα της άμμου να υποχωρήσει και να βυθιστεί αλλάζοντας εντελώς την όψη της συγκεκριμένης παραλίας.

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σχολίασε το φαινόμενο και μάλιστα σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Μετά το σημερινό σεισμό η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων υπέστη καθίζηση. Συντονισμένα με τον λιμενάρχη Λ. Αιδηψού και μετά από επικοινωνία μας με το ΙΓΜΕ ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ρήγματος και την πιθανή υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου. Οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία τις επόμενες ημέρες».

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Δίκη Καμπανού – Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Εκμεταλλεύτηκαν το αίμα του Άλκη για να μας πουν ότι τρόμαξαν»

Τους ρόλους και τη συμμετοχή των έξι πρώτων κατηγορούμενων στην τέλεση της δολοφονίας του ‘Αλκη Καμπανού ανέλυσε η εισαγγελέας κατά την μαραθώνια αγόρευσή της που συνεχίστηκε για 2η μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, οπότε θα αναφερθεί και στους έξι υπόλοιπους και θα διατυπώσει την τελική της πρόταση επί της ενοχής, την οποία πάντως «έδειξε» ήδη για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Κωδικοποιώντας τα συμπεράσματά της για τους έξι πρώτους κατηγορούμενους, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ανέφερε τα εξής:

Αποκάλεσε τον 1ο κατηγορούμενο ως «ιθύνοντα νου», τονίζοντας ότι κράτησε το ρόλο του διευθύνοντος στη δολοφονική επίθεση. «Θα καθόριζε τις θέσεις των “στρατιωτών” του. Σκοπός του δεν ήταν να επιτεθεί, είχε την υψηλή εποπτεία, να συγκρατήσει κάποιο από τα θύματα που θα ξέφευγε. Είχε αρχηγικό και ρυθμιστικό ρόλο», ανέφερε.

Η ομολογία «παρωδία»

Χαρακτήρισε «παρωδία» την ομολογία του 2ου κατηγορούμενου ότι αυτός κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο δεξιό μηρό του ‘Αλκη που προκάλεσε τρώση της μηριαίας αρτηρίας. «Δεν υπάρχει ένα θανατηφόρο χτύπημα», ξεκαθάρισε η εισαγγελέας, ενώ για τη στάση του συγκεκριμένου ανέφερε: «Επέλεξε να καταστεί εξιλαστήριο θύμα. Δεν θέλησε να λάμψει η αλήθεια κι αυτό είναι χειρότερο από την ομολογία», είπε. Του καταλόγισε ότι με την «κατασκευασμένη» ομολογία ενέπαιξε τη νοημοσύνη του δικαστηρίου προσπαθώντας να αποδείξει το ψέμα του και να αποσείσει τις ευθύνες των υπολοίπων. «Ξέχασε όμως τα υπόλοιπα 40 χτυπήματα στον ‘Αλκη και τον κολλητό του φίλο. Κάποιος άλλος χτύπησε με μαχαίρι όχι ο ίδιος όπως προσπάθησε να πείσει», ανέφερε.

Για τον 3ο κατηγορούμενο επισήμανε ότι ήταν στο «πεδίο μάχης» τουλάχιστον για 45 δευτερόλεπτα κι ότι δεν ήταν «θεατής». «Συμμετείχε με το σφυρί του και χτυπούσε αλύπητα όποιον έβρισκε μπροστά του» ήταν τα λόγια της εισαγγελέως.

Ο εκκολαπτόμενος υπαρχηγός

Για τον 4ο κατηγορούμενο που είχε διαφύγει αρχικά στην Αλβανία και παραδόθηκε στη συνέχεια στις ελληνικές διωκτικές αρχές, η εισαγγελέας τόνισε ότι είχε σημαντικό ρόλο στην τέλεση του εγκλήματος: όχι ως απλός καλός “στρατιώτης” – όπως ανέφερε – αλλά ως “εκκολαπτόμενος υπαρχηγός”, διότι φέρεται να ήταν το άτομο που συγκέντρωσε τη μοιραία βραδιά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στον σύνδεσμο οπαδών «Θύρα 4» για να εξασφαλιστεί η αριθμητική υπεροχή ενόψει της δολοφονικής επίθεσης. Για τη στάση του στο δικαστήριο, η κα. Κλιάμπα σημείωσε ότι η απολογία του βασίστηκε στο «ψέμα» και στην «φαντασία». «Πίστεψε ότι θα μπορούσε να μας πείσει ότι ήταν απλός θεατής στο δράμα» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος χτύπησε τόσο τον ‘Αλκη όσο και τον φίλο του.

«Έμεινε για 25 δευτερόλεπτα στον τόπο της επίθεσης, χρόνος ικανός να χτυπήσει με το πτυσσόμενο γκλοπ τον ‘Αλκη και τον φίλο του», είπε η εισαγγελέας για τον 5ο κατηγορούμενο και συμπλήρωσε «Είχε σκοπό να το “σκάσει” μετά την τέλεση του εγκλήματος. Ούτε αυτός ήταν “θεατής”, ήταν μεταξύ αυτών που πήγαν να σκοτώσουν».

Τον 6ο κατηγορούμενο τον τοποθέτησε εκτός «πεδίου μάχης», αλλά τόνισε ότι η συνδρομή του υπήρξε καθοριστική για το αποτέλεσμα. «Αρπάζει τον σιδερένιο σωλήνα από το πορτ – μπαγκάζ, θέλοντας να προσφέρει το δικό του “μερίδιο” στην επίθεση, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει. Ήταν έτοιμος για την επίθεση» υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός.

«Εκμεταλλεύτηκαν το αίμα του ‘Αλκη για να μας πουν ότι τρόμαξαν»

Ανατρέχοντας στο σύνολο των απολογιών, η ίδια τόνισε ότι είχε την ανάγκη να ακούσει και να μάθει την αλήθεια. «Ούτε την είδα, αλλά ούτε την άκουσα», είπε και χαρακτήρισε ως ψευδή και προσχηματικά τα όσα απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι. «Θέλησαν να μας πείσουν ότι ο ‘Αλκης έχασε κατά λάθος τη ζωή του…» ανέφερε και σε άλλο σημείο σχολίασε: «Εκμεταλλεύτηκαν το αίμα του ‘Αλκη για να μας πουν ότι πάγωσαν και τρόμαξαν […] κανένας δεν πόνεσε για αυτά που είδε […] δεν επέδειξαν καμία μετάνοια».

Οι αιχμές κατά των ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων

Νωρίτερα, η κα. Κλιάμπα υπερασπίστηκε το πόρισμα της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση λέγοντας ότι τα επιστημονικά της συμπεράσματα δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, παρότι – όπως είπε – «επικρίθηκε» από τους υπερασπιστές των 12 κατηγορουμένων «λες και αναφερόταν σε εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα».

Η εισαγγελέας εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης και τους καταλόγισε «αντιφάσεις και προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου». «Τα συμπεράσματά τους και οι κρίσεις τους απέχουν παρασάγγας από την υπόθεση μας. Κατέθεσαν αυτά που βόλευε τους κατηγορούμενους […] Υπέπεσαν σε σοβαρότατα σφάλματα. Λησμόνησαν την επιστήμη τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τραγωδία στην Λάρισα: Τροχαίο με μία νεκρή και έναν σοβαρά τραυματία

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το τροχαίο σημειώθηκε στην περιφερειακή οδό μεταξύ ΔΕΥΑΛ και Τρικάλων, όταν συγκρούστηκαν κάτω από άγνωστες έως τώρα συνθήκες ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σύγκρουσης έχασε τη ζωή της μία κοπέλα περίπου 20 ετών, ενώ ο αναβάτης της μοτοσικλέτας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για να ρυθμίσουν την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η Τροχαία Λάρισας διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ