Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα σε αποδρομή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στην εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο”, για τις πολιτικές εξελίξεις.

Η πρόεδρος της «Πλέυσης Ελευθερίας» μίλησε για τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις ασθενοφόρων και υγειονομικού προσωπικού, για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Σχετικά με τα τραγικά γεγονότα, που συνδέονται με το ΕΚΑΒ, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι πραγματικά ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2023 να συζητάμε για τα κοινωνικά δικαιώματα… Το δικαίωμα στην Υγεία σαν να βρισκόμαστε αιώνες πίσω. Χάθηκαν συμπολίτες μας και μάλιστα γυναίκες τις τελευταίες ώρες, όπως δεν πεθαίνουν άνθρωποι ούτε στον πόλεμο. Είναι απολύτως επιβεβλημένο να σταθεί η Πολιτεία στο ύψος της. Τα κονδύλια που έχουν ήδη αποταμιευθεί για την δημόσια υγεία, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας είναι ήδη πάρα πολύ ψηλά και θα έπρεπε να έχουν αξιωθεί για τη δημόσια υγεία, για να έχουν αποκεντρωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, στελεχωμένο για να υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, όπως είναι οι οδηγοί των ασθενοφόρων παντού στη χώρα και βεβαίως για να αναστραφεί αυτή η εξαιρετικά αντικοινωνική πολιτική της κατάργησης της αποκέντρωσης. Θα πρέπει να έχουμε αποκεντρωμένες δομές υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης, πρώτων αναγκών συνολικά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Δεν μπορεί το 2023 να είναι ερώτημα αν ένας ασθενής θα καταφέρει να φτάσει στο νοσοκομείο ή αν ένα παιδί θα φτάσει στο σχολείο του. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Αυτό για το οποίο η Πλεύση Ελευθερίας θα δώσει όλες τις μάχες που αναλογούν και μέσα στη Βουλή».

Σχετικά με τις καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε ο μουσουλμάνος βουλευτής να κερδίσει την έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Δεν έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα. Είμαι βεβαίως ενήμερη για τις καταγγελίες. Εκείνο όμως που έχω να πω είναι πως η “Πλεύση Ελευθερίας” είναι σε μια διαδικασία στελέχωσης σε όλη την Ελλάδα και στη Ροδόπη είμαστε ακόμα στη διαδικασία να βρούμε ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν. Θα επισκεφθώ συνολικά την Θράκη τις επόμενες ημέρες. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να πω, πως η ελληνική Πολιτεία διαχρονικά δεν έκανε αυτά τα οποία αναλογούσαν ώστε να ενσωματώσει την μουσουλμανική κοινότητα και να μην βρίσκουν έδαφος οι παρεμβάσεις ξένων κρατών στη μειονότητα είναι ένα ζήτημα που αφορά το κράτος δικαίου».

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, που προκάλεσαν αντιδράσεις, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» σχολίασε: «Συνολικά ένας ανεύθυνος τρόπος με τον οποίο δρα το συγκεκριμένο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε αποδρομή είναι καταγεγραμμένο στην πολιτική ιστορία και ο συγκεκριμένος πολιτικός, ο κ. Φίλης νομίζω έχει καταγράψει την αντίφαση λόγων και έργων. Δε νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω σχολιασμού, έχω εισπράξει αρκετό bullying από τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ