Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πάτρα: Ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε μαθητές από τη Λάρισα

Μεγάλη κινητοποίηση σημειώθηκε από την Αστυνομία, αργά το βράδυ της Παρασκευής 28 Απριλίου, στο κέντρο της Πάτρας.

Ομάδα Ρομά επιτέθηκε σε μαθητές από τη Λάρισα, που βρίσκονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Γεωργίου, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.

Πτολεμαΐδα: Xειροπέδες σε 37χρονο που έβαλε φωτιά και προκάλεσε έκρηξη σε πολυκατοικία

Συνελήφθη 37χρονος που περιέλουσε με βενζίνη κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στην Πτολεμαΐδα βάζοντας φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής και στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είχε ήδη σβήσει από ένοικο της οικοδομής.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, δράστης είναι ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου μετέβη μετά την πράξη του κατά ο ίδιος υπέστη εγκαύματα από την έκρηξη.

Οι λόγοι που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια είναι προσωπικοί και φαίνεται να συνδέονται με μία ένοικο της πολυκατοικίας. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του βρέθηκαν επτά γεμιστήρες, τρία μαχαίρια, ένας φορητός πομποδέκτης, ένα αεροβόλο τυφέκιο και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα.

Σοκ σε χωριό των Χανίων: Συνελήφθη 28χρονος για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 11χρονης

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται μια 11χρονη η οποία το βράδυ της Πέμπτης έπεσε θύμα των ορέξεων 28χρονου αλλοδαπού, σε χωριό του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού, έπαιζε στην αυλή της εκκλησίας του χωριού το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο 28χρονος Αιγύπτιος φέρεται να το πλησίασε και -όπως είπε η ανήλικη- την θώπευσε στο στήθος. Αμέσως η 11χρονη έτρεξε έντρομη στο σπίτι και είπε στους γονείς της τι είχε συμβεί. Εκείνοι αμέσως τους ενημέρωσαν το ΑΤ Πλατανιά, οι αστυνομικοί του οποίου δεν έχασαν χρόνο.

Έσπευσαν στην περιοχή και λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν τον 28 χρόνο για τον οποίο όπως προέκυψε στερείται και των νόμιμων εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.

Ο 28χρόνος αλλοδαπός που αντιμετωπίζει την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, κρατείται στο ΑΤ Πλατανιά και αναμένεται η ολοκλήρωση της απέλασης του, ενώ για το αδίκημα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ηράκλειο: Τρείς συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών – ΦΩΤΟ

Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο.

Το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε και συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και να προμηθεύει με ποσότητα κοκαΐνης άλλους δύο άνδρες οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο στον ίδιο και όσο και στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 16 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες κοκαΐνης,
• 3 ζυγαριές ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των 9.790 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
• μικροποσότητα κάνναβης,
• 2 ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου,
• 4 μαχαίρια,
• 2 κινητά τηλέφωνα

Ηράκλειο

Σαντορίνη: Εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία – Στα χέρια της Αστυνομίας επτά μέλη του κυκλώματος

Εξαρθρώθηκε την Πέμπτη (27/04) από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε γυναίκες στο νησί της Σαντορίνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, εκ των οποίων πέντε μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα, που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα:

• Το αρχηγικό μέλος, ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών, φωτογραφίες των οποίων αναρτούσε στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης.

• Έτερο μέλος και σύζυγος του αρχηγικού, κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες – περιηγητές της ιστοσελίδας, καθορίζοντας τον τόπο και τον χρόνο της συνεύρεσης, καθώς και τη χρηματική αμοιβή.

• Έτερο μέλος φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, μελών της οργάνωσης επικοινωνώντας με τα ξενοδοχεία διαμονής τους.

• Έτερο μέλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη.

• Έτερο μέλος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, παρείχε στις εκδιδόμενες γυναίκες δωμάτια για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

• Στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες, τρεις γυναίκες, με την αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις λοιπές παροχές.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, πέντε κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Καρδίτσα: Φωτιά σε αυτοκίνητο με τρεις δημάρχους της Φθιώτιδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ