Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βόλος: Κοπάδια από μέδουσες «μαύρισαν» τον Παγασητικό

Την επανεμφάνισή τους έχουν κάνει οι μέδουσες στις ακτές του Βόλου, μετά την έντονη παρουσία τους κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού.

Το παραλιακό μέτωπο από τον Μάραθο, την Νέα Αγχίαλο και τις ακτές του Πηλίου, έχει γεμίσει από κοπάδια μεδουσών, οι οποίες σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, ανήκουν στο είδος Aequorea forskalea και είναι ακίνδυνες.

Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας από γαλάζιο σε μαύρο.

Κως: Τον κατέγραψε γυμνό και του ζητούσε 7.500 ευρώ για να μην διαρρεύσει το υλικό

Θύμα εκβιασμού από μια γυναίκα έπεσε ένας 45χρονος από την Κω. Το βράδυ της 20ης Απριλίου 2023 ο 45χρονος κατήγγειλε στο ΑΤ Ηρακλειδών Κω μια γυναίκα στο Facebook του έκανε αίτημα φιλίας το οποίο και αποδέχτηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, το αίτημα του απεστάλη συγκεκριμένα περί ώραν 13:00 και ήταν από άτομο το οποίου του συστήθηκε και απεικονιζόταν ως «Μαρία Κεφαλιανού». Στη συνέχεια του έστειλε μήνυμα και του ζήτησε να κάνουν βιντεοκλήση και του είπε να είναι γυμνός. Ο ίδιος δέχτηκε και η κλήση τερματίστηκε.

Η δράστιδα εκβίασε τον 45χρονο μέσω γραπτών μηνυμάτων στην εφαρμογή «messenger», λέγοντας του ότι είχε καταγράψει το βίντεο όπου εμφανιζόταν γυμνός και ότι εάν δεν του κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, θα διέρρεε το βίντεο ερωτικού περιεχομένου στους φίλους του στο «Facebook», καθώς και στα μέλη της οικογένειας του και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Της απάντησε ότι δεν διαθέτει το ανωτέρω χρηματικό ποσό και εκείνη ρώτησε τι μπορεί να πληρώσει. Ο 45χρονος της πρότεινε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Περί ώρα 21:00 της 20ης Απριλίου 2023 απέστειλε στο «messenger» της συζύγου του δυο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται γυμνός.

Έκτοτε τερμάτισε την επικοινωνία με την δράστιδα χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Kαύσιμα: Γιατί η βενζίνη είναι στο 1,90 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ποιες είναι οι προβλέψεις για το πετρέλαιο

Τους λόγους για τους οποίους η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται στο 1,90 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων εξήγησε ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στον Alpha.

«Βλέπουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα 1,90 ευρώ το λίτρο. Αυτό σημαίνει πως το 1,10 ευρώ είναι περίπου φόροι και τα υπόλοιπα 0,80 ευρώ είναι το καθαρό προϊόν» σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου  σύμφωνα με το enikonomia.gr

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε πρατήρια πολλών νομών της χώρας και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει αγγίξει και τα 2,20 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για τους νομούς της Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Ρεθύμνης.

Πολλοί οδηγοί είπαν πως εάν χρειάζεται να φύγουν για επαρχία φροντίζουν να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Αθήνα γιατί εκτός του Λεκανοπεδίου, η τιμή της αμόλυβδης είναι απαγορευτική.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ALPHA:

Πετρέλαιο: Τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με την τιμή του 

Τις προβλέψεις του για το πώς θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες η τιμή του πετρελαίου έκανε νωρίτερα ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν στο MEGA . «Υπήρχε μία άποψη πριν από  λίγες εβδομάδες σύμφωνα με την οποία το βαρέλι θα πήγαινε γύρω στα 100 δολάρια. Νομίζω ότι είναι υπερβολική άποψη αυτή. Όπως βλέπουμε σήμερα υπάρχει μια σταθεροποίηση. Εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε κάτω από τα 90 δολάρια στο πετρέλαιο.  Μία συγκρατημένη αύξηση των τιμών, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένει κάποιος ειδικά στη χώρα μας  και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι όπου η ζήτηση είναι μεγαλύτερη» σημείωσε ο κ. Ομράν.

Ορεστιάδα: Η τραγική ιστορία της 54χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Πήγαινε στα γενέθλια του εγγονιού της

Σοκαρισμένη είναι η περιοχή της Ορεστιάδας αλλά και ολόκληρός ο Έβρος, από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου στο ύψος του Σάκκου Ορεστιάδας, με απολογισμό 3 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Evros-news.gr, η 54χρονη που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και έμενε στην Ορεστιάδα αν και ήταν από το χωριό Δίκαια, πήγαινε στα Ρίζια προκειμένου να γιορτάσει με την οικογένεια της μίας απ΄ τις δυο κόρες της, τα γενέθλια του εγγονιού της.

Δυστυχώς όμως, έχασε την ζωή της όταν έπεσε πάνω της το λευκό βαν που οδηγούσε ο 85χρονος συνταξιούχος ταξιτζής από τη Νέα Βύσσα, που σκοτώθηκε και αυτός ακαριαία, όπως και ο 48χρονος συγχωριανός του που ήταν συνεπιβάτης στο φορτηγάκι και άφησε πίσω του ορφανό ένα μικρό κοριτσάκι.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστχυήματος με τρεις νεκρούς, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας. Ήδη έχει πάρει καταθέσεις για τις συνθήκες που έγινε αυτό και ποιος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, από οδηγούς που επίσης κινούνταν στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου, που είναι γνωστό ότι δεν διαθέτεις διαχωριστικό κιγκλίδωμα.

Νέα Σμύρνη: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη ληστών στη Λεωφόρο Συγγρού

Βίντεο ντοκουμέντο από τη καταδίωξη τεσσάρων ληστών στη Νέα Σμύρνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κεντρικό δελτίο του Star, τους ληστές ακολούθησε ένας πολίτης με το αυτοκίνητό του, ο οποίος μιλώντας στο κινητό του καθοδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη των δυο.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 11:30, στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού. Ένα λευκό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνδρες κινούταν με ταχύτητα, λίγο μετά τη ληστεία.

Ακριβώς από πίσω του ακολούθησε ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του συνομιλούσε με την αστυνομία και τους έλεγε πού ακριβώς βρίσκονται.

Ένα περιπολικό μπήκε κάθετα στον δρόμο και ένας από τους αστυνομικούς βγήκε να τους σταματήσει. Το λευκό αυτοκίνητο έκανε ελιγμό και μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο Συγγρού.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι ληστές είχαν εισβάλλει σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, απ΄όπου άρπαξαν κοσμήματα από μια ηλικιωμένη και την εγγονή της. Μπήκαν στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν, αλλά δεν κατάλαβαν ότι ακριβώς από πίσω τους ακολουθούσε ένας άνδρας.

Οι ληστές παραβίαζαν τα κόκκινα φανάρια, το ένα πίσω από το άλλο και κατευθύνθηκαν στην Καλλιθέα, όπου έγινε το πρώτο μπλόκο.

Η κινηματογραφική καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου το αυτοκίνητο των ληστών χτύπησε στο κράσπεδο με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους συλλάβει.

Βόλος: «Σύρραξη» για…. τα πρόβατα που βγήκαν στη μέση του δρόμου – Οδηγός και βοσκός πιάστηκαν στα χέρια

Οδηγός πιάστηκε στα χέρια με έναν βοσκό για τα πρόβατα που μπήκαν στη μέση του δρόμου και… κατέληξε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Βόλου.

Το περιστατικό συνέβη στον δρόμο Βόλος- Φάρσαλα. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», ο 46χρονος οδηγός είχε ξεκινήσει από τον Βόλο κατευθυνόμενος προς την περιοχή των Φαρσάλων, όταν στο ύψος του Κοκκινόβραχου αναγκάστηκε να σταματήσει, επειδή ένα κοπάδι αιγοπρόβατα, μπήκε στον δρόμο εμποδίζοντας την κίνηση του οχήματός του.

Ο οδηγός άρχισε να κορνάρει για να απομακρυνθούν τα πρόβατα, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Διαμαρτυρήθηκε στον βοσκό, όμως εκείνος φέρεται να του ανταπάντησε ότι θα πρέπει να κινείται με λιγότερα χιλιόμετρα και να κάνει υπομονή.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, τα πνεύματα γρήγορα οξύνθηκαν, με τον 46χρονο να βγαίνει από το αμάξι και να πιάνεται στα χέρια με τον βοσκό. Μάλιστα σε βοήθειά του έσπευσε και ο αδελφός του, με το επεισόδιο να παίρνει διαστάσεις. Ο βοσκός άρπαξε μια πέτρα και με αυτή χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο οδηγό, προκαλώντας του θλαστικά τραύματα, ενώ και ο αδελφός του τον χτύπησε και τού προξένησε κάταγμα στο χέρι.

Βλέποντας και άλλοι το τι εξελισσόταν μαζεύτηκαν στο σημείο, ενώ ειδοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Αστυνομικοί έσπευσαν στον Κοκκινόβραχο, λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, ενώ επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο σε κάποιο κοντινό Κέντρο Υγείας, ξεκίνησε όχημα από το Νοσοκομείο του Βόλου, παραλαμβάνοντας τραυματισμένο τον 46χρονο. Μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ, όπου διαπιστώθηκε χτύπημα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Προανάκριση για τις συνθήκες του επεισοδίου διενεργεί το Α.Τ. Αλμυρού.

Νέα Φιλαδέλφεια: Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που περίμενε σε στάση λεωφορείου – Συνελήφθη 55χρονος

Τρόμος για ανήλικο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας 55χρονος άνδρας, που επέβαινε σε αυτοκίνητο, πλησίασε το παιδί ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου και προσπαθούσε να το πείσει να μπει στο όχημα, για να το μεταφέρει δήθεν στο σπίτι του.

Το αγόρι αρνήθηκε να μπει στο αυτοκίνητο του αγνώστου και ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι με την σειρά τους κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν σήμερα το απόγευμα τον 55χρονο στη Μεταμόρφωση και τον συνέλαβαν.

Ο 55χρονος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες σήμερα (22-4-2023) στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας, 55χρονος ημεδαπός για απόπειρα αρπαγής.

Ειδικότερα, ο 55χρονος που επέβαινε στο αυτοκίνητο του, ζήτησε επανειλημμένα από ανήλικο που ανέμενε σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Πατριάρχου Ιωακείμ στη Νέα Φιλαδέλφεια να επιβιβαστεί στο όχημα του, προκειμένου να τον μεταφέρει στην οικία του.

Ο ανήλικος αρνήθηκε, ενημέρωσε το γονέα του και μετά από κινητοποίηση, εντοπίστηκε στη Μεταμόρφωση από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας και οδηγήθηκε στην ανωτέρω υπηρεσία που χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ