Κως: Τον κατέγραψε γυμνό και του ζητούσε 7.500 ευρώ για να μην διαρρεύσει το υλικό

Θύμα εκβιασμού από μια γυναίκα έπεσε ένας 45χρονος από την Κω. Το βράδυ της 20ης Απριλίου 2023 ο 45χρονος κατήγγειλε στο ΑΤ Ηρακλειδών Κω μια γυναίκα στο Facebook του έκανε αίτημα φιλίας το οποίο και αποδέχτηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, το αίτημα του απεστάλη συγκεκριμένα περί ώραν 13:00 και ήταν από άτομο το οποίου του συστήθηκε και απεικονιζόταν ως «Μαρία Κεφαλιανού». Στη συνέχεια του έστειλε μήνυμα και του ζήτησε να κάνουν βιντεοκλήση και του είπε να είναι γυμνός. Ο ίδιος δέχτηκε και η κλήση τερματίστηκε.

Η δράστιδα εκβίασε τον 45χρονο μέσω γραπτών μηνυμάτων στην εφαρμογή «messenger», λέγοντας του ότι είχε καταγράψει το βίντεο όπου εμφανιζόταν γυμνός και ότι εάν δεν του κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, θα διέρρεε το βίντεο ερωτικού περιεχομένου στους φίλους του στο «Facebook», καθώς και στα μέλη της οικογένειας του και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Της απάντησε ότι δεν διαθέτει το ανωτέρω χρηματικό ποσό και εκείνη ρώτησε τι μπορεί να πληρώσει. Ο 45χρονος της πρότεινε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Περί ώρα 21:00 της 20ης Απριλίου 2023 απέστειλε στο «messenger» της συζύγου του δυο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται γυμνός.

Έκτοτε τερμάτισε την επικοινωνία με την δράστιδα χωρίς να καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ