Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Στο σκοτάδι τα Βόρεια Προάστια – Δεν έχουν ρεύμα Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Απριλίου στα Βόρεια Προάστια του Νομού Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει σε εξέλιξη γενική βλάβη που επηρεάζει τις περιοχές του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι μέχρι τις 7 το πρωί

Αχαρνές: Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αριστοτέλους – Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα Κυριακής 9 Απριλίου, στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στην Λ. Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα acharnaika-nea.gr, αυτοκίνητο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια το Ι.Χ. αναποδογύρισε.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε σοβαρά τραυματισμένο τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν τόσο η Πυροσβεστική όσο και οι Αστυνομικές δυνάμεις.

Μαρούσι: Ώρες αγωνίας για τον 28χρονο μετά την εξαφάνιση του την Τρίτη

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση του 28χρονου Πέτρου Τσάκωνα από το σπίτι του στο Μαρούσι στα σύνορα με Πεύκη το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου κάτω από περίεργες συνθήκες.

Ο 28χρονος έμενε με τους γονείς του και εξαφανίστηκε και δεν έχει πάρει μαζί του κανένα από τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το κινητό τηλέφωνο και την ταυτότητά του.

Συγγενείς και φίλοι πραγματοποιούν μεγάλη κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου και κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη καθώς ενδέχεται να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Πέτρος Τσάκωνας έχει ύψος 1,78, καστανόξανθα μαλλιά ,καστανά μάτια και βάρος 80 κιλά ενώ την μέρα που έφυγε από το σπίτι φορούσε μαύρη φόρμα, μαύρο μπουφάν χωρίς κουκούλα, γκρι φούτερ με κουκούλα και μπλε ελεκτρίκ αθλητικά παπούτσια. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», έχει εκδώσει από την πρώτη στιγμή Μissing Αlert. Αν γνωρίζετε κάτι καλέστε στο 100 ή στο 1017 καθώς και στο 6986856043.

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωσε σπείρα «τσαντάκηδων»

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε  συμμορία που άρπαζε τσάντες από γυναίκες, την ώρα που περπατούσαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν, σε Πεντέλη και Αθήνα. Είναι ηλικίας  32 και 47 ετών. Συνελήφθη επίσης και ένας 40χρονος αλλοδαπός. Θεωρούνται και οι τρεις  μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και -κατά περίπτωση-  κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η ΕΛΑΣ έφτασε στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων (οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Πεντέλη και Αθήνα) μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα που προέβαινε σε αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φορώντας κράνη, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα κοντά σε εμπορικά κέντρα, όπου υπήρχε πλήθος κόσμου.

Επέλεγαν ως υποψήφια θύματά τους αποκλειστικά γυναίκες και αφού τις προσέγγιζαν, όταν έφταναν σε κοντινή απόσταση ο συνοδηγός τραβούσε γρήγορα και με δύναμη τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή.  Σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω της υπέρμετρης βίας που μεταχειρίζονταν οι κατηγορούμενοι, τα θύματα παρασύρονταν και κατέληγαν στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πιστόλι τύπου REPLICA και μέρος καραμπίνας, μαχαίρι 23,3 εκ., 35,3 γραμμ. κάνναβης, ρουχισμός και κράνη που έφεραν κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, με τον ίδιο τρόπο δράσης, σε Νέο Ψυχικό, Μαρούσι και Πετράλωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κρέστενα Ηλείας: Ηλικιωμένος κατήγγειλε τον γιο του για ενδοοικογενειακή βία

Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένου άντρα από τον γιο του ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το Σάββατο 8 Απριλίου.

Αυτή τη φορά, ένας 76χρονος από την Κρέστενα Ηλείας κατήγγελλε το 45χρονο γιο του για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ilialive.gr, πατέρας και γιος λογομάχησαν και εν συνεχεία ο 45χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε χθες και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κρεστένων συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οικογενειακές διαφορές φέρεται να είναι η αιτία της διαμάχης ανάμεσα στον πατέρα και το γιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ήρθε στο φως παρόμοια υπόθεση με ζευγάρι ηλικιωμένων που κακοποιούνταν από τον 50χρονο γιο τους στην Πεντέλη.

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Ζεφύρι

Η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών, ταυτοποίησε τη δράση 5 ατόμων σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις περιοχές της Γλυφάδας και του Ζεφυρίου.

Συγκεκριμένα συνελήφθη  στη Γλυφάδα, ένας 30χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο σπίτι του και κατασχέθηκαν: 75 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 13,7 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 39.270 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσικλέτα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε άλλη επιχείρηση στο Ζεφύρι,  συνελήφθησαν δύο άντρες, 52 και 36 ετών και μια 48χρονη γυναίκα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένας 28χρονος για τα ίδια αδικήματα.  Ειδικότερα, οι 3 συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο Ζεφύρι και όπως διαπιστώθηκε κατείχαν με σκοπό τη διακίνηση ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα έπειτα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:7,5 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 32.785 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, πιστόλι με γεμιστήρα, 56 φυσίγγια και δύο καραμπίνες.

Και αυτοί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Τρίκαλα – Στο νοσοκομείο η 40χρονη οδηγός μηχανής

Τροχαίο με εγκατάλειψη σημειώθηκε στα Τρίκαλα το Σάββατο (8/4). Αυτοκίνητο παρέσυρε μία 40χρονη γυναίκα, που κινείτο με μοτοποδήλατό της, και την εγκατέλειψε αβοήθητη στο σημείο του τροχαίου.

Η 40χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε ότι, ευτυχώς, ήταν ελαφρά τραυματισμένη.

Σύμφωνα με το Trikalanews.gr, από την πρώτη στιγμή η αστυνομία συντόνισε έρευνες για τον εντοπισμό του ανεύθυνου οδηγού.

Έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση, ο οδηγός εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές με την υπόθεση να παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Φονικά όπλα» τα δυναμιτάκια στα χέρια μικρών παιδιών – Δίνουν… οδηγίες χρήσης στο TikTok

Παιδιά ακόμη και 10 ετών δίνουν… οδηγίες χρήσης για κροτίδες, βεγγαλικά και δυναμιτάκια, κινδυνεύοντας να τραυματιστούν. Τα βίντεο από το επικίνδυνο «παιχνίδι», που κάνουν θραύση στο ΤikTok, προκαλούν σοκ και μεγάλο προβληματισμό.

Κροτίδες, βεγγαλικά, δυναμιτάκια, μετατρέπονται σε «φονικά όπλα» στα χέρια ανηλίκων. Σύμφωνα με το mega, ενόψει του Πάσχα επιτήδειοι τα πωλούν μέσω social media σε μικρούς μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια τα επιδεικνύουν, ανεβάζοντας σχετικά βίντεο σε κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το ΤikTok.

H καύση των βεγγαλικών τις ημέρες του Πάσχα και ιδιαίτερα μετά την Ανάσταση είναι ένα έθιμο, το οποίο πολλοί επιμένουν να τηρούν, παρά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν με τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς ακόμη και μόνιμα προβλήματα ακοής.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 20 χρόνια, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βεγγαλικά. Στην Κρήτη, ένα 10χρονο αγόρι παραλίγο να χάσει το χέρι του, όταν έσκασε δυναμιτάκι.

«Πασχαλινό σαφάρι» ελέγχων

Σε ολόκληρη τη χώρα η αστυνομία έχει αρχίσει εντατικούς ελέγχους. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 35χρονος που διακινούσε παράνομα βεγγαλικά μέσω διαδικτύου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 700 βεγγαλικά. Άλλοι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ρέντη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 4.000 δυναμιτάκια, δυναμίτες και φωτοβολίδες.

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να παταχθεί η διακίνηση και η εμπορία των παράνομων και άκρως επικίνδυνων βεγγαλικών κροτίδων πυροτεχνημάτων. Άλλωστε η διακίνηση η κατασκευή η εμπορία και η κατοχή συνιστούν ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Στα λάθος χέρια ακόμα και το πιο τέλεια κατασκευασμένο πυροτέχνημα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ