Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βουλιαγμένη: Νεκρή 33χρονη Πολωνή σε πολυτελή βίλα γνωστού επιχειρηματία

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 33χρονης Πολωνής, η οποία βρέθηκε νεκρή στην πολυτελή οικία γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, διενεργεί η Αστυνομία.

Η 33χρονη ήταν προσκεκλημένη στο σπίτι του επιχειρηματία, με τον οποίον είχαν γνωριστεί σε Κέντρο Αποτοξίνωσης Αλκοολικών, στην Ισπανία.

Μαζί της ήταν προσκεκλημένη και μια φίλη της, με την οποία πέρασαν τη νύχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου, όλοι μαζί, στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη.

Η 33χρονη, που την περιγράφουν ως ψηλή 1.80 και εύσωμη, το πρωί βρέθηκε νεκρή.

Οι γονείς της 33χρονης ήρθαν από την Πολωνία, για να παραλάβουν τη σορό της, ενώ ακόμη δεν έχουν πληροφορηθεί την αιτία θανάτου της, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, που διόρισε η οικογένεια της 33χρονης, η κοπέλα δεν έπαιρνε ναρκωτικά, αλλά έπινε μόνον αλκοόλ.

Παραμένει άγνωστο τι έχει καταθέσει στην προανάκριση η φίλη της 33χρονης.

Αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την Αθήνα

Ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο της ιστοσελίδας ThessToday.gr λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ξεκίνησε η εμπορική αμαξοστοιχία από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Θριάσιο, με ενδιάμεση στάση στα μέσα της διαδρομής και ενδεχομένως παράκαμψη στην κοιλάδα των Τεμπών.

Το πρώτο εμπορικό τρένο στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα είναι φορτωμένο με τουλάχιστον 15 κοντέινερ, με τον ΟΣΕ να βρίσκει κοινό έδαφος με τους μηχανοδηγούς για την επανεκκίνηση των μεγάλων δρομολογίων, ενώ πρόκειται για μια απόφαση που ικανοποιεί τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες για εβδομάδες είχαν δεσμεύσει τα βαγόνια τους στους κόμβους της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν και τα επιβατικά δρομολόγια στον ίδιο άξονα.

Προσοχή: Νέα απάτη μέσω mail – «Έχετε επιστροφή φόρου» – ΦΩΤΟ

Μία νέα απάτη έχουν καταφέρει να σκαρφιστούν επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα επίδοξα θύματά τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα που φτάνει στα email των ανυποψίαστων πολιτών κάνει λόγο για επιστροφή φόρου ενώ, συνοδεύεται και από το σήμα του gov.gr.

Το μήνυμα αναφέρει: «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ».

Οι απατεώνες προτρέπουν τους παραλήπτες να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να «λάβουν» τα χρήματα της… επιστροφής, αφού πατήσουν τον σχετικό σύνδεσμο.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να μην κάνουν κλικ σε μη ασφαλή links και φυσικά να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε μη επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε σχετική ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες να προσέχουν τα εξής:

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης govgr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

  • ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
  • ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
  • Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο

Κώστας Μπακογιάννης: Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που ήταν στόχος τρομοκρατών

Το “ Chabad House” στου Ψυρρή επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και δείπνησε στο εστιατόριο Gostijo, μια ημέρα μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής ομάδας, η οποία προετοίμαζε αιματηρό χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο που βρίσκεται στην “ καρδιά” της πρωτεύουσας.

Με την παρουσία του στον χώρο που λειτουργεί και ως Συναγωγή, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε το καθαρό μήνυμα της δημοτικής αρχής ενάντια στον αντισημιτισμό και στον φόβο, καθώς και τη στήριξη και συμπαράστασή του στην εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας, στους επισκέπτες και τους επενδυτές από το Ισραήλ.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη ασφαλής, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη φιλόξενη. Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία, στη βία, στον αντισημιτισμό, στο μίσος. Και μαζί, βεβαίως, τις θερμές μας ευχαριστίες στις υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Μπακογιάννης.

Πέραμα: Συνελήφθη 43χρονος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 6χρονης

Στη σύλληψη ενός 43χρονου, ιρανικής καταγωγής, από το Πέραμα, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 6χρονου κοριτσιού, προχώρησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 43χρονος, που είναι γνωστός και ως «Άγγελος» κατηγορείται ότι προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, βραδινές ώρες της 28-3-2023, καθώς και σε προγενέστερο χρόνο, εντός αποθήκης καταστήματος όπου ο ίδιος εργάζεται αλλά και διαμένει προσωρινά στην περιοχή του Περάματος.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στον ανωτέρω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) μονάδες αποθήκευσης (USB) .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Λακωνία: Αυτός είναι ο συγκάτοικος του Πακιστανού τρομοκράτη

Στην Σκάλα Λακωνίας διέμενε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών τρομοκρατών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές γιατί φέρονται να σχεδίαζαν χτύπημα κατά εβραϊκού εστιατορίου-συναγωγής στου Ψυρρή.

Στο συγκεκριμένο σπίτι ζουν κι άλλοι ομοεθνείς του συλληφθέντα, καθώς μοιράζονταν τα έξοδα. Ο ένας εκ των συγκατοίκων του 27χρονου που συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές φέρεται να έκανε και παρέα μαζί του.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο του Star, φαίνεται ο συγκάτοικος, ο οποίος προσήχθη από την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν 4 περιπολικά. Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εν λόγω άνδρας, δεν είχε δώσει πολλά δικαιώματα στην περιοχή, δεν τον γνώριζαν πολλοί ενώ έκανε παρέα με άλλους εργάτες γης συμπατριώτες του αλλά και από την Ινδία.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει κατά καιρούς ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δημιουργούν πολλές φασαρίες.

Μύκονος: «Οργιάζει» η αυθαιρεσία στο νησί – Χτίζουν ακόμη και τη νύχτα με τσιλιαδόρους

Στο προσκήνιο παραμένει η Μύκονος, όπου, παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο νησί για τις αυθαιρεσίες και τις μαφιόζικες πρακτικές, κάποιοι συνεχίζουν να παρανομούν.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι όπως μετέδωσε το MEGA, κάτοικοι στην Μύκονο καταγγέλλουν πως οι οικοδομικές αυθαιρεσίες γίνονται βράδυ και μάλιστα υπάρχουν και… τσιλιαδόροι για να ελέγχουν την κατάσταση,  ενώ την ίδια στιγμή σε επιχείρηση που ελέγχεται για οικοδομικές παρατυπίες, τα έργα συνεχίζονται.

«Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», λέει η δικηγόρος Αλεξάνδρα Δήμου.

Είναι κοινό μυστικό στο νησί ότι αν κάποιος θέλει να χτίσει, θα τα καταφέρει με κάθε τρόπο. Οικοδομές και κτίσματα σηκώνονται μέσα σε λίγες ημέρες, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται νύχτα.

Η Αριάδνη Θεοχάρη, αρχιτεκτόνισσα, περιγράφει μια κατάσταση που τα τελευταία 12 χρόνια έχει φθάσει στο απροχώρητο.  «Οι άδειες οι οποίες μπορούν να βγουν στα εκτός σχεδίου, είναι στα τέσσερα στρέμματα και  200 μέτρα, αλλά  γίνονται 1200. Κυριαρχούσε ο ασβέστης, οι κατασκευές όπως τις είχαμε βρει, ξαφνικά έγιναν τα μεγάλα καταστήματα», λέει η κ. Θεοχάρη.

Ο χάρτης της ανομίας

Στον χάρτη της ανομίας με τις περισσότερες οικοδομικές παραβάσεις το τελευταίο διάστημα, πλησίον αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλού ή σε αδόμητες ζώνες, πέρα από την χώρα της Μυκόνου, βρίσκουμε τον Πάνορμο, την Ελιά το Φανάρι, την Φτελιά και τον Χάρακα.

Η ανομία στο νησί των ανέμων εκτείνεται και στα παράλια της Μυκόνου. Στον χάρτη με τις περισσότερες υπερβάσεις δόμησης βρίσκεται και η παραλία της Παράγκας, δίπλα από τον Πλατύ Γιαλό.

Μύκονος

Σε αυτοψία που έγινε χθες από την πολεοδομία Σύρου και αρχαιολόγους σε μεγάλη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πάνορμο Μυκόνου, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες δεκάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχουν καθόλου άδειες.

Ανησυχία των κατοίκων είναι τι θα γίνει όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να σταματήσει η άναρχη δόμηση ή θα συνεχιστούν τα πάντα όπως πριν;

Δίκτυο τρομοκρατών: Η στρατολόγηση, το «leverage tool» και το σχέδιο διαφυγής – Σοκ προκαλούν οι διάλογοι με τον «καθοδηγητή»

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως τη δημοσιότητας για το δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε φονικό «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή. Με την κωδική ονομασία «επιχείρηση Υάκινθος», η ΕΥΠ κατάφερε τελικά να ξεσκεπάσει το δίκτυο τρομοκρατών που δρούσε με καθοδήγηση από το εξωτερικό.

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, που ήθελαν να προκαλέσουν ένα λουτρό αίματος, δρούσαν υπό την καθοδήγηση του ομοεθνή τους στο Ιράν, με τον οποίο κατάγονταν από το ίδιο χωριό στην περιοχή Σαργκόντα. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίσθηκαν ίχνη των δύο συλληφθέντων Πακιστανών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό οι δύο Πακιστανοί έμεναν σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στις Αχαρνές  όταν βρίσκονταν στην Αθήνα. Τους φιλοξενούσε ομοεθνής τους για τον οποίο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος από τις διωκτικές αρχές.

Εντοπίστηκαν περίπου 10 ομοεθνείς τους που εξετάστηκαν για τους οποίους δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Τρεις κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς φέρονται οι δυο συλληφθέντες να τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ προχώρησαν στον σχηματισμό του προφίλ που είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί «κουμπώνει» με το προφίλ χειραγωγίσιμων ατόμων που στρατολογεί η συγκεκριμένη οργάνωση. Ο μοχλός κίνησης, το λεγόμενο «leverage tool»- ήταν τα χρήματα.

Ο φερόμενος αρχηγός που κινούσε τα νήματα από το Ιράν,  ανήκει σε μια δυνατή φατρία, με διασυνδέσεις , που συνδέεται με ιδιαίτερες σκληρές πράξεις: εκτελέσεις ,απαγωγές. Χαρακτηρίζεται ως «δυνατό κεφάλι».

 Το σχέδιο διαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ήταν αναλυτικοί στον σχεδιασμό για την επιλογή στόχου. Σε μηνύματα που αντάλλασσαν με τον φερόμενο αρχηγό τους είχε πει πως θα τους φυγαδεύσει εκτός χώρας ενώ τους είχαν τάξει ότι στο Ιράν θα τους άνοιγαν εστιατόριο.

Διάλογοι – σοκ μεταξύ του «εγκεφάλου» και του 27χρονου Πακιστανού

Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ έχουν καταγραφεί ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, καθώς προκύπτει ότι τόσο οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί όσο και ο «καθοδηγητής» τους που βρίσκεται στο Ιράν, ήθελαν να προκαλέσουν λουτρό αίματος στο κέντρο της Αθήνας, στο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σκόπευαν να ξεκινήσουν από την κουζίνα του εστιατορίου, την οποία θα πυρπολούσαν, έτσι ώστε να προκαλέσουν πανικό και στη συνέχεια θα εγκλώβιζαν τους θαμώνες του μαγαζιού και θα τους πυροβολούσαν. Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο τους ήταν στην τελική ευθεία και ήταν θέμα χρόνου να «χτυπήσουν» το εστιατόριο.

Ακολουθεί ο διάλογος – σοκ που αποκαλύπτει το enikos.gr μεταξύ του «εγκεφάλου» και του 27χρονου Χαϊντέρ που διέμενε, τον περισσότερο καιρό, στη Ζάκυνθο.

  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Θέλω να μπείτε στην κουζίνα του εστιατορίου και να βάλετε φωτιά εκεί.
  • Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τα λεφτά που θα μου δώσεις, γι’ αυτό και θα πάμε στο εστιατόριο, όταν εκεί θα υπάρχουν τουλάχιστον 40- 50 άτομα για να τους σκοτώσουμε όλους.
  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Φρόντισε να μην έχουν κανένα περιθώριο να σωθούν.
  • Χαϊντέρ: Σου το υπόσχομαι και θα σου στείλω φωτογραφία και βίντεο από τον κάθε νεκρό.
  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Μόνο να φαίνονται καθαρά τα πτώματα στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Θεσσαλονίκη: Βαλίτσα με ψεύτικη βόμβα προκάλεσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε βαλίτσα που περιείχε ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού και βρέθηκε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο ισόγειο, όπου διέμενε  άνδρας περίπου 65 ετών, στην περιοχή  της Σταυρούπολης, επί της οδού Σωτήρος.

Ο ένοικος του σπιτιού έχει φύγει από τη ζωή και τη βαλίτσα βρήκαν συγγενείς του που είχαν πάει στο διαμέρισμα προκειμένου να το καθαρίσουν.

Οι συγγενείς που εντόπισαν το αντικείμενο που έμοιαζε με αυτοσχέδια βόμβα κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι  εξέτασαν το αντικείμενο και διαπίστωσαν ότι η «βόμβα» ήταν ψεύτικη.

Ηράκλειο: Χωρισμένοι στα δύο οι συγγενείς του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου στο Ηράκλειο, με τους κατοίκους του χωριού του 66χρονου λυράρη , που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της πορνογραφίας ανηλίκων, να είναι χωρισμένοι στα δύο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος μουσικός χθες (Τρίτη 28/03/2023) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ για την υπόθεση έχει ποινική δίωξη άσκησε σε βάρος 46 γιατρού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει διχασμό στην τοπική κοινωνία με τους μισούς κατοίκους  του χωριού να θεωρούν ότι πρόκειται για σκευωρία εις βάρος του 66χρονου και τους  υπόλοιπους να ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 , η ανιψιά του 66χρονου λυράρη είπε: «Κυκλοφορώ και με ρωτάνε τι είναι αυτός; θείος σου; Ντρέπομαι πραγματικά που έχουμε το ίδιο όνομα, αν έχει κάνει ότι λένε θα θέλαμε να καταδικαστεί και να μην ξανακυκλοφορήσει. Εγώ μεγάλωσα στην ίδια γειτονιά αυτού του ανθρώπου. Θα μπορούσα να είμαι εγώ ένα από αυτά τα παιδιά. Να ναι ο αδελφός μου, να ναι η αδελφή μου . Είμαστε όλοι σε σοκ δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ κανείς από εμάς»

«Γιατί αυτοί οι γονείς, 5 χρόνια που συνέβαινε αυτό το ανακάλυψαν τώρα;  Άρα είχαν πλημμελή επιμέλεια του παιδιού τους. Δεν ήξεραν καν τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι τους», ανέφερε από την δική της πλευρά η ξαδέλφη του συλληφθέντα.

«Εννοείται ότι γνωρίζω τον ίδιο και την οικογένειά του», λέει κάτοικος του χωριού και στην συνέχεια τόνισε « όλοι στην τοπική κοινωνία έχουμε πέσει από τα σύννεφα, τίποτα δεν προμήνυε αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα».

Ρόδος: Καθηγητής έδιωχνε τους γονείς την ώρα του ιδιαίτερου και ασελγούσε στο παιδί τους

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με τρία χρόνια αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Ρόδο σε καθηγητή θετικών επιστημών που κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  από το ακαδημαϊκό έτος 2017 μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2020, ο ηλικίας 53 ετών καθηγητής ενώ παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών σε ανήλικη εντός της οικίας της, αφού ζήτησε από τους γονείς της να βρίσκονται μακριά από τον χώρο των μαθημάτων, τοποθέτησε επανειλημμένα το χέρι του πάνω από το στήθος της, την αγκάλιαζε, τοποθετούσε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της με προφανή σκοπό να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα και την τραβούσε εξαναγκάζοντάς την να καθίσει πάνω του.

Σύμφωνα με την «δημοκρατική» στην Ρόδο,  το ηλικίας 15 ετών σήμερα κορίτσι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε μία καθηγήτριά της, της τρίτης τάξεως του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε και κατόπιν στη μητέρα της ότι ο καθηγητής ασελγούσε εις βάρος της κατά την διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε  στο σπίτι.  Η νεαρή είπε ότι ο καθηγητής άρχισε να την παρενοχλεί, ενώ εκείνη φοιτούσε στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού! Μάλιστα, όπως διατείνεται, οι ασελγείς πράξεις εις βάρος της από τον καθηγητή συνεχίστηκαν μέχρι και την πρώτη Γυμνασίου.

Η καθηγήτρια

Η καθηγήτριά της είχε διαπιστώσει μια αλλαγή στην συμπεριφορά της και την προσέγγισε για να μάθει έκπληκτη από τα χείλη του παιδιού το μυστικό που έκρυβε βαθιά μέσα τoυ ακόμη και από τους γονείς του. Μάλιστα, το παιδί αποφάσισε να μην συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο εργάζεται ο εκπαιδευτικός και επέλεξε άλλο σχολείο.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε με αναφορά της την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ ταυτόχρονα παραγγέλθηκε, και διοικητική έρευνα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε τρεις καθηγήτριες κατέθεσαν τα όσα τους εκμυστηρεύθηκε το παιδί. Η μαθήτρια  περιέγραψε παρουσία παιδοψυχολόγου τα όσα υπέστη από τον καθηγητή,  λέγοντας μάλιστα ότι το έκανε σαν δικαιολογία όποτε δεν καταλάβαινε κάτι. Η ίδια είπε ότι την κυριαρχούσε ο φόβος.

Η δίκη

Στην δίκη κατέθεσαν για την υποστήριξη της κατηγορίας δύο καθηγήτριες από το ίδιο σχολικό συγκρότημα περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο πως η συμπεριφορά, η ψυχοσύνθεση και η εικόνα του παιδιού άλλαξε και πως οι ίδιες οδηγήθηκαν στην απόφαση να την προσεγγίσουν και να εκμαιεύσουν τα όσα είχε υποστεί από τον καθηγητή, να ενημερώσουν την μητέρα της και να οδηγήσουν την υπόθεση στην δικαιοσύνη.  Μάλιστα κατέθεσαν ότι η ανήλικη είχε φτάσει στο σημείο να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, ότι ακολουθούσε αγωγή από ψυχίατρο κι όταν πλέον έβγαλε το βάρος από μέσα της ξεκίνησε να κάνει παρέες και να βγαίνει από την τάξη στα διαλείμματα.  Ανάλογες ήταν οι καταθέσεις που έδωσαν οι γονείς της και η αδελφή της.

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν ένας καθηγητής στο ίδιο σχολείο, μια γονέας μαθήτριάς του και η σύζυγός του, όπως αναφέρει η «δημοκρατική».

Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι την διετία 2017-2018 κατόπιν παράκλησης συναδέλφου, γνωστού στην οικογένεια, δέχτηκε να βοηθήσει την αδερφή της μαθήτριας, που φέρεται ως θύμα του, για να δώσει Πανελλήνιες.  Ισχυρίστηκε ότι ήταν οικονομικοί οι λόγοι της οικογένειας που σταμάτησαν τα ιδιαίτερα μαθήματα και τόνισε πως είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών και ουδέποτε θα μπορούσε να είχε τελέσει τα όσα του αποδίδονται, λέγοντας μάλιστα ότι οι επαφές με την οικογένεια και το παιδί συνεχίστηκαν μέχρι το 2021. Προς υπεράσπισή του αναφέρθηκε και σε σειρά μηνυμάτων που είχε λάβει από το παιδί στα social media σε ανύποπτο χρόνο πριν από την καταγγελία.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει ποια είναι τα κίνητρα και οι λόγοι της εις βάρος του καταγγελία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ