Ο καπετάνιος του αλιευτικού στο enikos.gr: Οι Τούρκοι θεωρούν τις Οινούσσες δικές τους

«Αν δεν ήταν το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν να μας πάρουν για την Τουρκία. Θεωρούν τις Οινούσσες δικές τους», ανέφερε ο Κώστας Δημίδης, καπετάνιος του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος»,στο enikos.gr για το επεισόδιο με τους Τούρκους στις Οινούσσες.

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο ίδιος και το πλήρωμά του, περιέγραψε ο καπετάνιος του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος» , Κώστας Δημίδης, στο enikos.gr.

Ο κ. Δημίδης δήλωσε στο enikos.gr, ότι μετά την πρώτη ειδοποίηση προς το Πολεμικό Ναυτικό και την παρουσία του ελληνικού πολεμικού πλοίου, που απώθησε την τουρκική ακταιωρό, το τουρκικό πλοίο μπήκε για δεύτερη φορά μπροστά από το ελληνικό αλιευτικό.

Ο ίδιος ειδοποίησε για δεύτερη φορά το Πολεμικό Ναυτικό και επέστρεψε στην περιοχή που συνέβαινε το περιστατικό.

«Να το χτυπήσω; Ευθύνη δική μου», είπε προς το Πολεμικό Ναυτικό ο καπετάνιος του «Άγιος Δημήτριος». «Όχι, ψυχραιμία. Ηρέμησε, ψυχραιμία», του απάντησαν από το ελληνικό πολεμικό πλοίο, όπως αναφέρει ο κ. Δημίδης.

«Είναι τουρκικά ύδατα», ανέφεραν προς το πλήρωμα του «Άγιος Δημήτριος» οι Τούρκοι, σύμφωνα με όσα λέει στο enikos.gr ο καπετάνιος του αλιευτικού.

«Αν δεν ήταν το Πολεμικό, ήταν να μας πάρουν για την Τουρκία. Θεωρούν τις Οινούσσες δικές τους», δήλωσε ο κ. Δημίδης.

«Το πλοίο του ΝΑΤΟ ήταν εκεί και δεν έκανε τίποτα. Έρχονται, έκατσαν εδώ για τις διακοπές τους και δεν κάνουν τίποτα», τόνισε ο καπετάνιος.

Τέλος, ο κ. Δημίδης είπε πως θα βγει πάλι σε αυτό το σημείο και πως ενώ φοβήθηκε, δεν αισθάνθηκε απειλή και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάει γιατί είναι νόμιμος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντο από τις Οινούσσες – Η κανονιοφόρος “Κραταιός” απομακρύνει τουρκικό σκάφος – ΒΙΝΤΕΟ

Τι δήλωσε για το επεισόδιο στις Οινούσσες ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού – Συγκλονιστική μαρτυρία

Η απάντηση του Πενταγώνου στις τουρκικές προκλήσεις στις Οινούσσες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ