Νύχτα αγωνίας για την Πάρνηθα από το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια και συγκεκριμένα στο Πάνακτο Βοιωτίας. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για την επέκτασή της στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθα.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Στη μάχη με τις φλόγες και η «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κοινότητας Βιλίων»

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα, παρόλο που τα οχήματα έχουν περιορισμένους δρόμους για να δράσουν στη χαράδρα του Μόρνου που καίει αυτή την ώρα η πυρκαγιά.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Τα πύρινα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Μόνος σύμμαχος ενάντια στην πύρινη λαίλαπα είναι η φορά των ανέμων που την “σπρώχνουν” προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η φωτιά που κατακαίει αυτή την ώρα στα Δερβενοχώρια είναι δύσκολη χωρίς την συνδρομή των εναέριων μέσων, τα οποία σταμάτησαν να επιχειρούν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ.

Στο σημείο υπάρχουν μόνο χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως και στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, συνδράμουν οι δήμοι Τανάγρας, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας, ενώ την ίδια ώρα οχήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια

Πριν από λίγη ώρα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια.

Ειδικότερα:

  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα και
  • στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Μήνυμα του 112

Μάλιστα, νωρίτερα το απόγευμα, το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής καλώντας να ακολουθούν τις οδηγίες των Aρχών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ