«Η σκέψη μας είναι κοντά στους πληγέντες από τις φωτιές» – Οι ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων

Τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις φωτιές και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα ανακούφισης, ενώ εξέφρασαν και την συμπαράστασή τους και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούσαν όλη την ημέρα στα μέτωπα.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με πρωτοβουλία του επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων σε αυτά. Ο κ. Φάμελλος ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε την στήριξη του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες.
Επίσης, ο κ. Φάμελλος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξη του στο έργο του Δήμου και στους εθελοντές. Παράλληλα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, έφτασε από νωρίς στο σημείο της φωτιάς και στο Νέο Κουβαρά και είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, το δήμαρχο, στελέχη πολιτικής προστασίας και τους πολίτες. «Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης δήλωσε ότι «Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, στην ασφάλεια τους, σε όσους κινδυνεύουν και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής». Η σκέψη μας, συνεχίζει, «είναι στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες».

ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ανάρτησή του για τα πύρινα μέτωπα αναφέρει: «Η σκέψη μας είναι κοντά στους κατοίκους στη νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, που δοκιμάζονται και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και σε πυροσβέστες και εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή και εύχομαι σύντομα να ελεγχθούν οι πυρκαγιές.

ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, εκφράζοντας την ανησυχία που μεταφέρουν οι βουλευτές και οι οργανώσεις του ΚΚΕ στις κρίσιμες περιοχές, όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασικό πλούτο.
Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, ο οποίος ενημέρωσε ότι υπάρχουν 81 πυρκαγιές σήμερα, εκ των οποίων οι 4 είναι πολύ μεγάλες. Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε και στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό ότι οι οργανώσεις και οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα, στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται και ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η δήλωση Κουτσούμπα

«Εδώ και τώρα να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του. Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τηλεφωνικά με τον Βασίλη Κικίλια, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα σύνορα Δυτικής Αττικής και Βοιωτίας.
Ο Θανάσης Παφίλης, «αφού ενημερώθηκε για το μέτωπο της πυρκαγιάς και τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευτεί η δασώδης περιοχή που φλέγεται και να ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να μην επεκταθεί και στην κατοικημένη περιοχή».
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης.
Ο κ. Παφίλης είπε ότι το ΚΚΕ «έγκαιρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως και μόλις πριν λίγες μέρες, κατέθεσε Ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ζητώντας να ληφθούν έκτακτα μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας» και καταλήγοντας σημειώνει: «Αν και βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα χρονιά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση και το περιβάλλον σχεδιασμό».
Από την πρώτη στιγμή στις φωτιές βρέθηκαν κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης.

 Ελληνική Λύση

Σε ανακοίνωσή του για τις φωτιές, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κάνει λόγο για «Χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής.» «Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από τον Ιανουάριο προειδοποιούσε για την έλλειψη πτητικών μέσων πυρόσβεσης, καθώς λιγότερα από τα μισά ήταν διαθέσιμα λόγω τεχνικών προβλημάτων, έλλειψης ανταλλακτικών και συντήρησης.

Οι καταγγελίες του Κ. Βελόπουλου, έγιναν δημόσια, από το βήμα της Βουλής, ενώπιον του πρωθυπουργού, πρώην και νυν υπουργών. Η κυβέρνηση δυστυχώς, αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα σήμερα να ζούμε μια προαναγγελθείσα καταστροφή.

Όσοι με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους άφησαν για άλλη μια φορά την ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων έρμαια της πύρινης λαίλαπας, θα λογοδοτήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ