Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Τα πύρινα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σε Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι. Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχου, Γιάννη Αρτοποιού, η μάχη με τα πύρινα μέτωπα είναι συνεχής. «Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες».

Στη Σαρωνίδα, η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή με αυλή, σπίτι με σπίτι, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Μέχρι τις 21:00, στην κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν και εναέρια μέσα, τα οποία θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά ρίψεις νερού με το πρώτο φως. Η προσπάθεια των πυροσβεστών θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά Σαρωνίδα

Στο μέτωπο του Λουτρακίου, οι προσπάθεια των αρχών εστιάζονται στο να μην περάσουν οι φλόγες από την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της εθνικής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούνταν ρίψεις νερού από οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Μάλιστα, δύο από τα ελικόπτερα είχαν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα ως πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργων. Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αρκετά σπίτια.

Φωτιά Λουτράκι Φωτιά Λουτράκι

 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην νέα και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα. Αντίθετα η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου

Δερβενοχώρια: Ανθρώπινο τοίχος να μην περάσουν οι φλόγες στην Πάρνηθα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, στη Βοιωτία, κοντά στα όρια με την Αττική. Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Φωτιά Δερβενοχώρια
πηγή: Forecast Weather Greece
Φωτιά Δερβενοχώρια
πηγή: Forecast Weather Greece

Οροθετήθηκε η φωτιά στο Καπαρέλλι

Οροθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στο Καπαρέλλι της Θήβας. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Νέο Κουβαρά, Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Λουτράκι

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Νέο Κουβαρά, Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Λουτράκι, καθώς είδαν τους κόπους μίας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.

 

 

 

Κραυγή αγωνίας για τα ζώα – Κάηκε καταφύγιο στο Λαγονήσι

Ένα καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι κάηκε ολοσχερώς λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στον Κουβαρά Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα φιλοζωϊκός όμιλος. Όπως αναφέρεται, κατάφεραν να σωθούν μόνο επτά σκυλιά και μία γάτα.

Δραματική ήταν η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων αλόγων στον Ιππικό Όμιλο στην Ανάβυσσο, όπου οι ξύλινες κατασκευές που βρίσκονταν τα άλογα παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι άνθρωποι του Ιππικού Ομίλου προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά που καίει τα πάντα στο διάβα της με μάνικες και πυροσβεστήρες. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα για τη μεταφορά των αλόγων σε ασφαλές σημείο.

Φωτιά άλογα Ανάβυσσος Φωτιά άλογα Ανάβυσσος Φωτιά άλογα Ανάβυσσος Φωτιά άλογα Ανάβυσσος

Αστυνομικοί συνδράμουν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων και ζώων – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικοί από ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, περιπολικά Άμεσης Δράσης, Τροχαίας καθώς και διμοιρίες παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στο Νέο Κουβαρά Αττικής. Όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την Ελληνική Αστυνομία, οι αστυνομικοί βοηθούν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων, κουβαλώντας τους στα χέρια τους.

Συνολικά στη φωτιά στην Αττική επιχειρούν 119 αστυνομικοί, ενώ παράλληλα 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα επιχειρούν στην πυρκαγιά στο Λουτράκι. Παράλληλα συνδράμουν και στον απεγκλωβισμών ζώων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ