Νεκρός 8χρονος στο «Παίδων»: Διαγνώστηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα 8χρονο αγόρι στην Αθήνα, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο enikos.gr σημειώνοντας πως οι γονείς μετέφεραν το παιδί χθες, Τρίτη (19/12), στο νοσοκομείο Παίδων αλλά μετά από περίπου 3 ώρες το άτυχο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή.

«To παιδί νοσηλεύτηκε με στρεπτόκοκκο και υψηλό πυρετό και η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. Διαγνώσθηκε θετικό σε στρεπ τεστ και πιθανολογούν ότι η αιτία θανάτου του είναι ο στρεπτόκοκκος. Ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις ακόμη.

Οι γονείς θα πρέπει γενικότερα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ την ίδια στιγμή είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί και η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να εξετάζονται τακτικά από παιδίατρο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Aκόμη ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε σε προηγούμενη δήλωσή του το ζήτημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας.

«Πέρυσι το χειμώνα αναδείξαμε το μείζον διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στα νοσοκομεία της χώρας.

Ευτυχώς δεν έχουμε δει ακόμα διασωληνωμένα παιδιά εκτός ΜΕΘ. Έχουμε όμως τακτικότατες δισκομιδές παιδιών σε σοβαρή κατάσταση σε μεγάλες αποστάσεις.
Και οι διακομιδές σε μεγάλες αποστάσεις όπως είδαμε πέρυσι και τώρα με τον αστυνομικό στο νοσοκομείο Νίκαιας, δεν είναι πάντα ασφαλείς.

Λειτουργούν συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας 50 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά, όπως και πέρυσι. Σε μεγάλες περιφέρειες είναι μηδενικές ή ανεπαρκείς και έτσι έχουμε συχνές διακομιδές διασωληνωμένων παιδιών», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Για να διευκρινίσει: «Το πιο έντονο πρόβλημα βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα που διαθέτει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες. Διασωληνωμένα παιδιά από Έβρο, άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, από Θεσσαλία, από Ήπειρο διακομίζονται στην Αττική ή Πάτρα, ενώ η Ήπειρος δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων.

Η Θεσσαλία δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων, ενώ υπάρχει σχεδιασμός που τρέχει για τη λειτουργία 7 κλινών ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Έκκληση να λειτουργήσουν άμεσα. Η Ανατολική Μακεδονία δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Η Στερεά Ελλάδα αν και είναι κοντά στην Αττική καμία κλίνη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Τα νησιά πλην ΚΡΗΤΗΣ καμία κλίνη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.
Συνολικά λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ παίδων στο ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 6 κλίνες ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ, 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και 30 κλίνες ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στην ΑΤΤΙΚΗ ως εξής:
10 κλίνες στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, 8 κλίνες στο ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, 6 κλίνες στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και 6 κλίνες στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 50 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Από την Θράκη εως την Αττική λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες.

Σαφώς η έλλειψη κλινών ΜΕΘ Παίδων θα πρέπει να προβληματίζει τώρα που βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα και η λύση είναι ο άμεσος σχεδιασμός προκειμένου να λειτουργήσουν μονάδες ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Με τις 50 συνολικά κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα δεν φαίνεται ότι θα δούμε παιδιά διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, θα έχουμε όμως διακομιδές από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη οι οποίες κρύβουν κινδύνους σε περιπτώσεις παιδιών που είναι βαριά», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ