Νεκρή 11χρονη στα Χανιά: “Προσπαθώ να είμαι δυνατή γιατί έχω και δύο παιδάκια” – Νέες δηλώσεις της μητέρας

«Προσπαθώ να είμαι δυνατή, διότι έχω και δύο παιδάκια, μόνο και μόνο για εκείνα», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 η μητέρα της 11χρονης, Ιωάννας που έχασε τη ζωή της το βράδυ της Τρίτης στα Χανιά, η οποία σε ερώτηση γιατί έφυγε η Ιωάννα στις 8 το βράδυ από το σπίτι, απάντησε: «Για να κάνει μία μικρή βόλτα, αυτό μόνο, μία μικρή βόλτα» υποστηρίζοντας πως όλη την νύχτα την έψαχνε.

«Πήγαν τα παιδιά και ρώτησαν τη μητέρα που είναι η Ιωάννα; Και εκείνη απάντησε “είναι σπίτι γιατί έχει πονόκοιλο”. Ήταν τόσο χάλια η κατάσταση στο σπίτι που η μητέρα νόμιζε ότι την πήρε ο πατέρας», δήλωσε άνθρωπος από το περιβάλλον της μάνας της Ιωάννας που δήλωσε πως «πήγα τα άλλα δύο παιδιά στο σχολείο, τα άφησα, έφυγα και μετά πήρα το 100». Στην ερώτηση για το αν είπε στο σχολείο ότι έχει πονόκοιλο η Ιωάννα και γι’ αυτό δεν πήγε, η μητέρα του κοριτσιού απάντησε: «Ναι, δεν ήθελα να τους πω κάτι, να τους ανησυχήσω. Ήμουν… χαμένη. Στο μυαλό μου είχα να βρω το παιδί μου και να πάρω την αστυνομία».

Οι αρχές αναζητούν απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ιωάννα διάλεξε εκείνο το σημείο για να απομονωθεί το βράδυ της Τρίτης με τη μητέρα της να ισχυρίζεται: «Εκεί έχει ωραία θέα. Ίσως ήθελε να βγάλει κάποιες φωτογραφίες. Να καθίσει, να ακούσει μουσική».

Η Ιωάννα ζούσε σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Οι γονείς της αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στον γάμο τους και ο μπαμπάς της έμενε στο πατρικό. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, όπως δήλωσε άνθρωπος από το περιβάλλον της οικογένειας, πως ο πατέρας της είχε κάψει ακόμη και το αυτοκίνητο της μαμάς της. Στο σχολείο δεν έλεγε πολλά, αλλά όλοι ήξεραν και προσπαθούσαν να την υποστηρίξουν. Ακόμη και στην κηδεία της μικρής Ιωάννας, οι γονείς της δεν πήγαν μαζί, αλλά με διαφορά ώρας, με τον πατέρα να περνά όλη τη νύχτα στο κοιμητήριο.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 για το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 11χρονης προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος. Ο θάνατός της προσδιορίζεται ως ακαριαίος ανάμεσα στις 10 και 11 το βράδυ της Τρίτης. Ταυτόχρονα, την Παρασκευή πήγαν στο σπίτι της μητέρας της Ιωάννας άνδρες της Ασφάλειας Χανίων για να της πάρουν συμπληρωματική κατάθεση. Τη ρώτησαν πολλά και η έρευνα εστιάζεται σε τρία σημεία.

Το πρώτο είναι γιατί έφυγε ξαφνικά από το σπίτι η 11χρονη;. Το δεύτερο είναι για το πώς έφθασε ένα κορίτσι μέχρι το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων διανύοντας απόσταση 3 χλμ.; Και το τρίτο είναι γιατί η μητέρα της είπε το πρωί στο σχολείο ότι η Ιωάννα είναι αδιάθετη, ενώ την αναζητούσε όλη νύχτα;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ