Νέα Φιλαδέλφεια: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από την επίθεση των πέντε «νταήδων» στον 16χρονο

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο ντοκουμέντο από το νέο περιστατικό βίας σε βάρος ανήλικου, που συνέβη χθες τα ξημερώματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μία ομάδα επιτέθηκε σε έναν 16χρονο, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι πέντε «νταήδες» συναντήθηκαν τυχαία με τον 16χρονο και την παρέα του, στην πλατεία Μιαούλη, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., απρόκλητα άρχισαν να βρίζουν το αγόρι και να κινούνται απειλητικά εναντίον του. Ο 16χρονος απομακρύνθηκε άμεσα από την πλατεία Μιαούλη, με τους κατηγορούμενους να τρέχουν διαρκώς πίσω του, έως ότου τον ακινητοποίησαν σε κοντινό σημείο.

Εκεί, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να τραυματιστεί. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, τo θύμα υπέστη ρήξη τυμπάνου και κάταγμα στο σαγόνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία για τις πρώτες βοήθειες.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA καταγράφονται οι δράστες να έχουν περικυκλώσει τον 16χρονο και να τον προπηλακίζουν. Τον εγκλωβίζουν ώστε να μην μπορεί να διαφύγει. Ο ένας στέκεται απειλητικά μπροστά του και τον τραμπουκίζει. Φαίνονται να μιλούν με ένταση. Λίγα λεπτά μετά ο 16χρονος προσπαθεί να αποφύγει τα πρώτα χτυπήματα.

«Άκουσα φωνές και κατέβηκα κάτω είδα το παιδί ήταν πεσμένο κάτω. Έβγαζε αίματα και αυτά από το στόμα δεν μπορούσε να δει ήταν θολό το μάτι του», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

«Στις 00:23 μίλησα με τον 16χρονο και μου είπε να μην αγχώνομαι. Πέντε λεπτά μετά βρέθηκα στο σημείο. Κάλεσα την αστυνομία γιατί τον είχαν βάλει κάτω και του έκαναν πατητές στο κεφάλι. Κλωτσιές μπουνιές. Τσακώθηκαν για ένα βλέμμα. Ήθελαν να τον τιμωρήσουν», δήλωσε συγγενής του 16χρονου.

«Ήταν 00.30 ώρα άκουσα τις φωνές των παιδιών. Στο κεφάλι χτυπημένο το είδα το παιδί εγώ και κάποια στιγμή καταλάβαινα ότι ήθελε να κοιμηθεί δηλαδή κάποια ένδειξη διάσεισης μάλλον προσπαθούσαν να το κρατήσουν ξύπνιο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβε έναν 16χρονο, δύο 17χρονους και έναν 19χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ