Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 15 κατηγορούμενοι μετά τις σημερινές απολογίες τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πρώτοι 15 κατηγορούμενοι από το τελευταίο γκρουπ που απολογήθηκε σήμερα (13/08) για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έπειτα από τις πολύωρες απολογίες τους οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση, αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Πλέον, αναμένεται η απόφαση για τους τελευταίους 18 συλληφθέντες.

Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ήδη 70 κατηγορούμενοι οποίοι απολογήθηκαν χθες Σάββατο και την Παρασκευή.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχουν μεταχθεί από νωρίς το πρωί 33 Κροάτες κατηγορούμενοι, ενώ ο 14ος τακτικός ανακριτής μετέβη νωρίτερα στον Ευαγγελισμό και έλαβε απολογία από έναν Κροάτη κατηγορούμενο που νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Οι 105 κατηγορούμενοι, στο σύνολό τους, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων.

Παράλληλα, συνολικά 41 φυλακιστήρια εκδόθηκαν που αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν οι υπόλοιποι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ