Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντα από τα επεισόδια – Η στιγμή της εφόδου των Κροατών

Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης. Σε αυτά καταγράφεται το πώς ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση των Κροατών και πώς έγινε στη συνέχεια οι συλλήψεις από τους αστυνομικούς.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθαν 3-4 ημέρες να δουν την Αθήνα και να φύγουν» λέει ο δικηγόρος τριών Κροατών

Σε νέο βίντεο που παρουσίασε το Star, καταγράφεται για πρώτη φορά πώς ξεκίνησε η φονική σύγκρουση. Οι μαυροντυμένοι έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας στυλιάρια, σίδερα, μαχαίρια και φωνάζουν. Τα κραδαίνουν σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο. Η έφοδος ξεκινά. Ακούγονται εκρήξεις, ενώ σε κάποια στιγμή, εκσφενδονίστηκε μια φωτοβολίδα σε ευθεία βολή.

Το σκηνικό απόκοσμο. Οι μαυροντυμένες φιγούρες διακρίνονται ανάμεσα σε κόκκινες και πράσινες λάμψεις από τα καπνογόνα και τις μολότοφ. Το διπλανό δασάκι άρπαξε φωτιά. Οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατημένοι, ενώ τα σκυλιά γαβγίζουν ασταμάτητα από τον θόρυβο.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το «τελευταίο αντίο» στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη – ΦΩΤΟ

Από την άλλη πλευρά, στα πλάγια του γηπέδου, βρίσκονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, όπως φαίνεται στο βίντεο του hooligans.cz. Έχουν ακούσει την έφοδο και τρέχουν να δουν τι συμβαίνει. Φορούν μόνο σορτσάκια και φανέλες και είναι φανερό ότι δεν πήγαιναν για «πόλεμο». Στο μπλοκ των Κροατών βρισκόταν και ένας Έλληνας με πράσινη φωτοβολίδα. Έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται οι καφετέριες έξω από το γήπεδο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μάχη σώμα με σώμα.

Η στιγμή των συλλήψεων 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο

Μετά τα επεισόδια, οι Κροάτες έφυγαν προς τα Πατήσια. Άλλο βίντεο που παρουσίασε το Star δείχνει πώς κατάφεραν οι αστυνομικοί να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Οι χούλιγκανς κατάλαβαν ότι οι άνδρες της Ομάδας Δράσης τους εντόπισαν και τρέχουν για να ξεφύγουν. Μπήκαν σε παρακείμενο στενό και προσπάθησαν να κρυφτούν στη γωνιά μιας πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί, όμως, έφτασαν στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Η οδός Ανθέως απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο με τα πόδια από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι χούλιγκαν, αν και κυκλοφορούσαν όλοι μαζί, είχαν προλάβει να πετάξουν τα καδρόνια, τα σίδερα και τα μαχαίρια, ώστε να μη βρεθούν πάνω τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ