Νάξος: Επέστρεψαν τα κλιμάκια και συνεχίζουν τους ελέγχους στις παραλίες

Τα ειδικά κλιμάκια επέστρεψαν στην Νάξο και συνεχίζουν τους ελέγχους στις παραλίες. Παράλληλα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου κατακλύσθηκε από πολίτες που διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, οι οποίοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Στην Νάξο παρά την επιστροφή των ελεγκτικών υπηρεσιών στο νησί, τα πρόστιμα, τις τρεις συλλήψεις αλλά και τις προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομικών για επιστροφή στην ευνομία, η εικόνα δεν έχει αλλάξει.

«Τα τραπέζια των εστιατορίων επέστρεψαν κανονικότατα στην παραλία, οι ομπρέλες δεν έχουν αφαιρεθεί, υπάρχουν μερικές επιχειρησείς που ακόμα έχουν τα κρεβάτια μέσα στη θάλασσα» ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Μαγκανάρης, που είναι μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου».

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Νάξου και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Νάξος παραλία Πλάκα

Μέλη της κίνησης πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Δημαρχείο της Πάρου, ενώ μέσα στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση. «Σας δηλώνω απερίφραστα ότι είμαι υπέρ του αγώνα σας, αλλά δεν θα παρευρεθώ στις εκδηλώσεις αυτές γιατί δεν έχει εσείς τσίπα να αναγνωρίσετε στο τόσο την προσπάθειά μου» ανέφερε ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

«Τα αιτήματά μας έχουν να κάνουν με το να προσπαθήσει ο δήμος να πιέσει την κτηματική υπηρεσία ώστε να επέμβει διότι είναι κάποια σημεία στα οποία μόνο εκείνη μπορεί να βγάλει πρωτόκολλα κατεδάφιση. Διαφορετικά θα πρέπει να ενεργήσουμε εμείς σαν πολίτες» ανέφερε η κα. Τόνια Παντελαίου που είναι μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Πάρου».

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της Πάρου, έχει εστιάσει στην μεγάλη παραλία Σάντα Μαρία και έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν συμμορφωθούν οι επιχειρηματίες θα βρεθεί στο νησί για ελέγχους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ