Ναύπακτος: Τι συνέβη πριν από τη μοιραία πτώση του 68χρονου αθλητή στη χαράδρα – Οι νεότερες πληροφορίες

Η αγάπη του για τα σπορ και τη φύση στάθηκε μοιραία για τον Πατρινό 68χρονο αθλητή Χριστόφορο Δουραμάνη, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 80 μέτρων στη Σκάλα Ναυπάκτου και σκοτώθηκε.

Λίγα λεπτά μετά τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και Πυροσβεστικής υπηρεσίας και έπειτα από πεζοπορία περίπου 40 λεπτών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο έμπειρος αθλητής συμμετείχε στον αγώνα δρόμου 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας της ορεινής Ναυπακτίας και έτρεχε στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βγήκε εκτός χαρτογραφημένης πορείας και βρέθηκε στο κενό.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας, pelop.gr, θέλουν ο 68χρονος να ακολούθησε παράλληλο μονοπάτι της επίσημης διαδρομής των αγώνων. Συναγερμός για την εξαφάνισή του σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, κάτι που δεν συνέβη με τον ίδιο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές και άρχισαν οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του με τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας. Κλιμάκιο της ορειβατικής ομάδας έρευνας και διάσωσης με έξι άνδρες έφθασαν στο σημείο και κάτω από αντίξοες συνθήκες καταρριχήθηκαν στη χαράδρα, όπου και τον εντόπισαν νεκρό.

Ναύπακτος- αθλητής- νεκρός

Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν πρωταθλητής Ελλάδος σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, μαραθωνοδρόμος και δρομέας σε αγώνες βουνού. Ήταν ένα ιδιαιτέρως αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και στον χώρο του αθλητισμού. Το 2019, είχε θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς, φίλους και συναθλητές.

Συλλυπητήρια από την Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Χριστόφορου Δουραμάνη, ο οποίος ήταν φίλαθλος των «κοκκινόμαυρων».

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Παναχαϊκής καθώς επίσης και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Χριστόφορου Δουραμάνη. Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Παναχαϊκής. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο στους οικείους του αυτές τις δύσκολες ώρες. Καλό σου ταξίδι Χριστόφορε… ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ