Νέα Ιωνία: «Ούτε μία συγγνώμη… Προσπαθούν να εκφοβίσουν» – Τι λέει στο enikos.gr η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου που τον χτύπησε το ρεύμα

Τις επόμενες νομικές κινήσεις ετοιμάζει η οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου που τον «τίναξε» το ρεύμα όταν ακούμπησε σε κολώνα φωτισμού σε πλατεία στην Νέα Ιωνία. Οι γονείς του περιμένουν για μια συγγνώμη που δεν έχει… έρθει έως σήμερα, όπως τόνισε στο enikos.gr η δικηγόρος τους, Αλεξάνδρα Παππά.

11χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια στον Περισσό – «Το χέρι του είναι μουδιασμένο, σώθηκε από τύχη»

Της Εύης Κατσώλη

Πριν από μερικές ημέρες ο πατέρας του 11χρονου, Θεόδωρος Καμμένος κατήγγειλε στο enikos.gr ότι ο γιος του έπαιζε στην πλατεία όταν ακούμπησε στο πίσω μέρος κολώνας, από την οποία κρέμονταν γυμνά καλώδια και τον χτύπησε το ρεύμα. Το παιδί διπλώθηκε στα δύο από τον πόνο, μούδιασαν τα άκρα του και όταν οι δικοί του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ευτυχώς τώρα είναι καλά στην υγεία του, βρίσκεται στο σπίτι του και κυκλοφορεί ξανά έξω.

Νέα Ιωνία: Τι λέει η μητέρα του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έπαιζε στην παιδική χαρά

«Ούτε μια συγγνώμη, ούτε δύο λόγια παρηγορητικά»

Η οικογένεια του 11χρονου ζητεί να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους, καθώς το παιδί τους στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του και θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του.

«Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από τον Δήμο και από τους αρμόδιους με τον Κωνσταντίνο ή τους γονείς του. Δεν έχουν ζητήσει έστω μια συγγνώμη, δεν έχουν πει έναν λόγο παρηγορητικό. Οι γονείς του 11χρονου βιώνουν μια ανείπωτη ταραχή» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Παππά στο enikos.gr και πρόσθεσε:

«Ο δρόμος είναι για εμάς ακόμα μακρύς. Σήμερα θα δώσουμε κατάθεση με την μητέρα στην Αστυνομία για το περιστατικό, ενώ περιμένω να λάβω στα χέρια μου έγγραφα από τον ΔΕΔΔΗΕ, ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη, τις γνωματεύσεις από το νοσοκομείο κ.α. προκειμένου να τα μελετήσουμε, να τα προσκομίσουμε και να κινηθούμε ανάλογα. Η κατηγορία είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί και θάνατος».

Σύμφωνα με την κυρία Παππά, «η δήμαρχος αρχικά μίλησε για βανδαλισμούς, μετά είπε ότι η κολώνα είναι χωρίς ρεύμα, ενώ μου μεταφέρθηκε ότι είπε πως έγινε επίτηδες και ότι ο πατέρας μπορεί να το εκμεταλλεύεται. Αν επιβεβαιωθεί αυτό που ακούμε ότι ο Δήμος θα κινηθεί και κατά της οικογένειας, αυτό είναι θλιβερό και σαν σκέψη και σαν κίνηση. Αν το κάνει αυτό θα εκτεθούν περισσότερο».

Η ίδια τόνισε ότι «οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να αναλογίζονται και τις ευθύνες τους. Εδώ προσπαθούν περισσότερο να κάνουν μια πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος με σκοπό το μικρότερο δυνατόν πολιτικό κόστος ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους γονείς αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κινηθούν νομικά».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν το βράδυ της 29ης Ιουνίου. Ο κ. Θοδωρής Καμμένος κατήγγειλε στο enikos.gr ότι  «στις 9:15 το βράδυ συνέβη κάτι παρά πολύ άσχημο στον μικρό μου γιο, στο γήπεδο του ΑΟ Περισσού και από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα».

«Την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του, ο γιος μου ακούμπησε την πίσω πλευρά της σιδερένιας κολώνας της ΔΕΗ και τινάχτηκε από το ρεύμα, καθώς στο μπροστινό της μέρος τα καλώδια ήταν εκτεθειμένα. Αμέσως μετά, ο μικρός έπεσε κάτω και προκλήθηκε πανικός. Γρήγορα πολλοί γονείς μαζεύτηκαν γύρω από το παιδί μου για να δουν αν είναι καλά. Ευτυχώς, είχε τις αισθήσεις του, όμως, το δεξί του χέρι ήταν μουδιασμένο και ένιωθε έντονους πόνους στο στήθος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το enikos.gr τα καλώδια, πράγματι, προεξέχουν από την κολώνα φωτισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του παιδιού του είπε: «Έπειτα από το συμβάν, επικοινωνήσαμε αμέσως με την προσωπική μας παιδίατρο η οποία μας πρότεινε να στείλουμε το παιδί στα επείγοντα.  Αυτή τη στιγμή, ο γιος μου νοσηλεύεται στο ΙΑΣΩ Παίδων για προληπτικούς λόγους στο καρδιολογικό τμήμα, αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις».

Κι έπειτα, ο πατέρας του παιδιού αποκάλυψε: «Όπως μας είπε ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο το παιδί στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό λόγω της ηλικίας του και της σωματικής του διάπλασης. Πραγματικά σώθηκε από τύχη.

«Σήμερα είναι το δικό μου παιδί, αν κάποιο άλλο παιδάκι μικρότερης ηλικίας ακουμπούσε τα καλώδια τι θα γινόταν; θα έμενε στον τόπο;», διερωτήθηκε ο πατέρας του 11χρονου.

«Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Όλες οι πλατείες είναι έτσι στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Οι ζημιές πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν. Έχω ενημερώσει τις Αρχές, ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο κ. Θοδωρής Καμμένος σχολιάζοντας το ατυχές συμβάν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ