Μυλοπόταμος: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των Κρητικών – Μήνυση κατέθεσε ο δικηγόρος τους

Μετά τη σύλληψη των δύο Κρητικών για το περιστατικό επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο της Κρήτης το πρωί, εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο τους, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Μάλιστα, ο δικηγόρος τους κατέθεσε μήνυση πριν από λίγο για σωματικές βλάβες και επικίνδυνη οδήγηση κατά των τουριστών.

Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη με βάση το ένταλμα που είχε εκδοθεί ενώ ο δεύτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να εξετασθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται. Οι δύο άνδρες κάτοικοι Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Θεοδωρικάκος: Αποδίδονται στη δικαιοσύνη

“Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Δεχθήκαμε επίθεση” υποστηρίζουν οι δύο Κρητικοί

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς – όπως αναφέρεται – έσπασε το διάφραγμα.

Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Το χρονικό  της επίθεσης

Oι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κρήτη για διακοπές, και κατέληξαν να τους καταδιώκουν δύο άνδρες , να εμβολίζουν το αυτοκίνητο τους, να τους απειλεί ο ένας εκ των δύο με μαχαίρι.

«Ήταν σαν ταινία τρόμου. Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό και εξωπραγματικό ήταν αυτό», δήλωσε Γερμανός τουρίστας στην ΕΡΤ.

Όλα συνέβησαν στον Μυλοπόταμο. Το αυτοκίνητο 4χ4 των Κρητικών προσέκρουσε ελαφρά σε αυτό που επέβαινε η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, τρία αδέλφια και ο φίλος της μητέρας τους. Μία απλή ανταλλαγή στοιχείων όμως εξελίχθηκε σε θρίλερ.

«Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όμως όταν βλέπεις ένα μαχαίρι», ανέφερε θύμα της επίθεσης.

Οι Γερμανοί τουρίστες προσπαθούσαν να προστατευτούν με κάθε τρόπο βλέποντας τον οδηγό να τους απειλεί. Όπως ανέφερε ένα από τα θύματα ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο του φάνηκε σαν να έχει λάμα 20-25 εκατοστών. “Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει” ανέφερε ένας από τους Γερμανούς τουρίστες.

Η οικογένεια κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο, όμως ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Περάματος. Εκεί το 4Χ4 , με όπισθεν, εμβόλισε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, με τους επιβάτες να γλιτώνουν χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

«Εάν είναι να επισκεφτώ την Ελλάδα ξανά, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι για αυτούς τους δύο αποδόθηκε δικαιοσύνη και κυρίως για αυτόν που μας επιτέθηκε με μαχαίρι, θέλω να φυλακιστεί», δήλωσε μέλος της οικογένειας των Γερμανών τουριστών, που έχουν υποβάλει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ