Μαρία Τσάλλα: Η φωτογραφία από την ταυτότητα – Έφτασε στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών το 2018

Με μεξικάνικο διαβατήριο και τον ισχυρισμό ότι έχει Βελγίδα μητέρα, η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμέρεβα έφθασε το 2018 στη χώρα μας, σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Μαρία Τσάλλα»: Η Ρωσίδα κατάσκοπος ετοιμαζόταν για… γάμο στην Ελλάδα – Το ταξίδι στην Ινδία και η διαφυγή

Όπως έχει γράψει πρώτο το enikos.gr, η Σμίρεβα έφυγε από την Ρωσία το 2017 με προορισμό το Μεξικό. Εκεί «έβγαλε» και διαβατήριο, με το οποίο έρχεται στην Ελλάδα.  Ένα από τα πρώτα ταξίδια της ήταν στα Σκόπια.

Το 2018 η Σμέρεβα ζητά και εγγράφεται στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου με το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είχε μεξικανικό διαβατήριο, αλλά δηλώνει πως η μητέρα της είναι Βελγίδα υπήκοος, ενώ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τον πατέρα της.

«Μαρία Τσάλλα»: Αυτός είναι ο σύζυγος της Ρωσίδας κατασκόπου

Το 2019 διαμένει στην Αθήνα, σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης και μαθαίνει ελληνικά σε φροντιστήριο στο Μοναστηράκι.

Το 2020 νοικιάζει το διαμέρισμα στην Αρριανού στο Παγκράτι, πληρώνοντας το πρώτο ενοίκιο τον Φεβρουάριο, ενώ ανοίγει το μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Συχνάζει σε μαγαζιά που αποτελούν στέκια γαλλόφωνων, γιατί μιλά πολύ καλά την γλώσσα, όπως και ο σύντροφός της.

Στις αρχές του 2022, πάει ένα ταξίδι στη Μόσχα, όπου τελικά μένει για περισσότερο χρονικό διάστημα, επειδή κατά δήλωσή της νόσησε με κορονοϊό. Την ίδια περίοδο, αρχίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, όταν δηλαδή επιστρέφει από την Μόσχα, κάνει ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Τον Δεκέμβριο του 2022, κάνει την πρώτη πρόσληψη στο κατάστημα που διατηρούσε στο Παγκράτι. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στις 5 Δεκεμβρίου, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, συλλαμβάνεται ένα ζευγάρι Ρώσων illegals και οι πληροφορίες του φαίνεται ότι αφορούν και την ίδια.  Αυτές οι πληροφορίες φτάνουν στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2023. Στις 4/1 η Σμίρεβα φεύγει ξαφνικά από την Αθήνα για Μόσχα, μέσω της Ινδίας.

Στο τηλέφωνο είπε στην υπάλληλο του καταστήματός της ότι δεν επιστρέψει πίσω, καθώς τίποτα δεν την κρατάει. Σκοπός της, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα ήταν να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή και στην Ταϊλάνδη. «Κράτα το μαγαζί και κάντο ό,τι θες»  φέρεται να είπε στην εμβρόντητη υπάλληλό της. 

Λίγο μετά κάνει το ίδιο και ο πραγματικός σύζυγος, κατάσκοπος κι αυτός, ο οποίος ζούσε στην Βραζιλία ως «Daniel Campos». Εγκαταλείπει τη Λατινική Αμερική, με τελικό προορισμό την Μόσχα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις στις χώρες που είχαν εγκατασταθεί και στις οποίες παρίσταναν πως έχουν μία φυσιολογική ζωή για να ενσωματωθούν πλήρως. Ωστόσο μία μέρα εξαφανίστηκαν ξαφνικά με τους συντρόφους που άφησαν πίσω να τους αναζητούν.

Η φωτογραφία από την ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα»

Ο  Alpha έφερε στο φως τη φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει η Σμίρεβα, το έγγραφο της οποίας όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- ακυρώθηκε σήμερα το πρωί. Στη φωτογραφία διακρίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ