Μαίρη Παναγάκου: Το απόγευμα η κηδεία του γιου της – «Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο, είπε αντίο και άκουσε τον πυροβολισμό»

Θρήνος στη Μάνη και συγκεκριμένα στον Κότρωνα για τον θάνατο του Αντώνη Παναγάκου, γιου της γνωστής σεφ, Μαίρης Παναγάκου.

Μαίρη Παναγάκου: Όλα αυτά τα χρόνια ο γιος μου δεχόταν μια απίστευτη πίεση

Ο 43χρονος επιχειρηματίας έδωσε τέλος στη ζωή του καθώς πυροβολήθηκε με όπλο στο κεφάλι. Στις 4 μ.μ. θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος καθώς θα τελεστεί στο Β’ Κοιμητήριο Σπάρτης η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, lakonikos.gr.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα του πουν «το τελευταίο αντίο» σε κλίμα βαθιάς οδύνης και πένθους.

Συγκλονίζει η Μαίρη Παναγάκου: Τα πρώτα λόγια μετά την αυτοκτονία του γιου της – «Τον κατηγόρησαν άδικα»

«7 χρόνια γεμάτα πόλεμο, μίσος, έχθρα, κακία και μηνύσεις… άντεξα γιατί εσείς όλοι που τα κάνατε και τα προκαλέσατε αυτά είστε απλά για να γελάω μαζί σας!», ήταν η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη λίγη ώρα πριν από τη «φυγή» του, με εμφανή τα συναισθήματα αγανάκτησης, απόγνωσης και βαθιάς λύπης που τον διακατείχαν για πρόσωπα και καταστάσεις που συνέβαιναν στην κλειστή κοινωνία της Μάνης.

Σπαρακτικά μηνύματα

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του 43χρονου επιχειρηματία, πέρα από το ισχυρό σοκ και τη συντριβή που προξένησε σε όσους τον γνώριζαν, δεκάδες ήταν τα μηνύματα που κατέκλυσαν τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Επώνυμοι και απλοί πολίτες, που γνώριζαν και εκτιμούσαν προσωπικά τον Αντώνη για τον χαρακτήρα και το έργο του, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μοιραίο που ήρθε να ταράξει τα απάνεμα νερά του γραφικού Κότρωνα, που ο ίδιος λάτρεψε και υπηρέτησε όσο λίγοι.

Μάνη: Θάνατος – μυστήριο του γιου της τηλεμαγείρισσας Μαίρης Παναγάκου – Ραγίζει καρδιές η μητέρα του

Η Μαίρη Παναγάκου με τον γιο της, Αντώνη

Οι υπαινιγμοί της μητέρας για πρόσωπα και καταστάσεις που οδήγησαν σε αδιέξοδο

Η μητέρα του εκλιπόντος, γνωστή τηλε-μαγείρισσα, Μαίρη Παναγάκου, με την οποία ο Αντώνης διατηρούσε επιχείρηση εστίασης και καταλυμάτων στον Κότρωνα, είναι το τραγικό πρόσωπο αυτού του δράματος. Προσπαθώντας να συνέλθει από το κακό που χτύπησε την οικογένειά της, από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για κλίκα ατόμων που με τις συμπεριφορές τους εξώθησαν τον αδικοχαμένο γιο της στο απονενοημένο διάβημα.

Το πρωί της Τρίτης (η Μαίρη Παναγάκου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, όπου ανέφερε: «Καλό ταξίδι. Εγώ μεθαύριο θα τον παντρέψω, γιατί δεν είχε προλάβει να παντρευτεί. Με την κοπέλα που αγαπούσε θα τον παντρέψω. Εκείνο όμως που θέλω -γιατί ο Αντώνης “έφυγε”, ήταν ένα άξιο παιδί, ένας έντιμος, αξιοπρεπής άνθρωπος με ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, με ένα τεράστιο έργο στην εκκλησία. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ένα δικαστήριο που έγινε την Πέμπτη. […] Έγινε ένα δικαστήριο την Πέμπτη γιατί τον είχαν κατηγορήσει ότι έκλεβε ρεύμα από το διπλανό εκκλησάκι. Εκείνος όταν έγινε η πυρκαγιά του ’17 -εγώ είχα δωρίσει γεννήτριες- είχε περάσει το καλώδιο να έχει η εκκλησία φως εκείνες τις 6 ημέρες που δεν υπήρχε ρεύμα», δήλωσε η Μαίρη Παναγάκου και πρόσθεσε:

«Για μένα ο γιος μου ζει και θα ζει μέσα στην καρδιά μου και μέσα από τους φίλους. Ήταν αξιοπρεπής, έντιμος ο Αντώνης Αλέξανδρος Παναγάκος, σπούδασε στο εξωτερικό με τρεις γλώσσες. Ένα παιδί ευαίσθητο, αξιοπρεπές, όμορφος, ένας άρχοντας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, αλλά και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές που μίλησε η ίδια, έκανε λόγο για αισχρό bullying  που δεχόταν ο Αντώνης Παναγάκος, για πιέσεις και παρενοχλήσεις από κλίκα ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν να μειώσουν το έργο και την προσωπικότητά του.

Τέλος, συγκλονιστικά είναι και τα όσα ανέφερε η κα Παναγάκου για τις τελευταίες στιγμές του μοναχογιού της: «Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του και του είπε αντίο. Άκουσε τον πυροβολισμό. Εγώ ήμουν στο Γύθειο. Δεν πρόλαβα… Τους είπα στο νοσοκομείο να δωρίσουν τα όργανά του για να ξέρω ότι υπάρχει. Δεν πρόλαβαν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ