Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ο «ταξιτζής», ο «επτάψυχος» και το αποτυχημένο συμβόλαιο θανάτου στην Ηλεία

Με μια απόπειρα δολοφονίας στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2010 συνδέουν οι καλά γνωρίζοντες το ένα από τα δύο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό.

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το όχημα του δολοφονηθέντος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» ο 38χρονος Β. Ρ. το καλοκαίρι του 2010 είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα του στην Ροβιάτα του Δήμου Ήλιδας, για να σκοτώσει έναν 45χρονο άνδρα, καταδικασμένο για ληστείες, υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και γνωστό στον χώρο της νύχτας, με καταγωγή από την περιοχή αυτή. Όπως ανέφεραν ρεπορτάζ της εποχής, την 9η Ιουνίου μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο του πατέρα του 45χρονου.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε δύο φορές τον 45χρονο, – ο οποίος είχε καταθέσει ότι την ημέρα εκείνη είχε επιστρέψει από τη θάλασσα- από απόσταση 10 μέτρων στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου όπου νοσηλεύτηκε για έξι μήνες στην εντατική. Ο 45χρονος με το ψευδώνυμο «επτάψυχος», καθώς βρέθηκε τρεις φορές αντιμέτωπος με το θάνατο, τελικά επέζησε και το «συμβόλαιο θανάτου» απέτυχε.

Κορυδαλλός: Ο «Ράμπο» που όλοι στη νύχτα ήθελαν νεκρό – Το «βαρύ βιογραφικό» και οι ανοιχτοί λογαριασμοί

Από τις μαρτυρίες των κατοίκων που συγκέντρωσαν τότε οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, patrisnews.com, σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, που παρακολουθούσε τον 45χρονο και όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του 26χρονου, τότε, ταξιτζή από το Αίγιο, που έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία οπαδού στα Γλυκά Νερά. Ο πατέρας του  είχε υποστηρίξει τότε ότι βρισκόταν συμπτωματικά στην περιοχή, λέγοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο του, όμως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Στον πατέρα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια στη δολοφονική επίθεση.

Ο 38χρονος είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Κορυδαλλός: Είχαν και υποστηρικτική ομάδα οι εκτελεστές – ΒΙΝΤΕΟ με το καμένο όχημα στον Σκαραμαγκά

Η εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο καλάσνικοφ, ενώ στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 50 κάλυκες. Τα δύο θύματα επέβαιναν σε ένα θωρακισμένο όχημα μάρκας Mercedes.

Σταμάτησαν στην είσοδο του γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Β. Ρ. Ο κουνιάδος του φέρεται να κατέβηκε για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ, και τότε οι δράστες τον «γάζωσαν».

Οι σφαίρες, λόγω της θωράκισης του οχήματος, φαίνεται πως αρχικά δεν έπληξαν τον Β. Ρ. Τότε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες εκτιμάται ότι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησαν εξ επαφής. Στην κατοχή του θύματος δεν βρέθηκε όπλο.

Οι εκτελεστές διέφυγαν με ένα μαύρο Ford Kuga, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ