Λιβύη: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των 5 Ελλήνων – «Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας»

Έφτασε το αεροσκάφος C-27 με τις σορούς των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο διερμηνέων από την Λιβύη στην Αθήνα. Πρόκειται για τα θύματα του σφοδρού τροχαίου που συνέβη στην Βεγγάζη και συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών στη γειτονική χώρα.

Τι λέει το ΓΕΕΘΑ για το κενό πληροφόρησης με τους Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη

Όπως είπε ο Χρήστος Μαζανίτης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «πριν από λίγη ώρα προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το μεταγωγικό C-27 με τις πέντε σορούς» και πρόσθεσε ότι «νωρίς το πρωί έφτασε στην Αθήνα το C-130 με 13 τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, καθώς είναι πολυκαταγματίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν μεταφερθεί στα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών, στο 401, το 251 της Αεροπορίας και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών».

Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Λιβύη: Διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές

«Τα θύματα είναι τρεις στρατιωτικοί γιατροί και δύο διερμηνείς. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το όχημά τους ενεπλάκη σε τροχαίο με αγροτικό. Πληροφορίες από τα λιβυκά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επιπλέον τρεις νεκρούς από το αγροτικό όχημα» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ο ένας από τους τρεις διερμηνείς έχει μείνει πίσω. Είναι στο προξενείο της Βεγγάζης προκειμένου εκεί να συνεχίσουν τις ενέργειες που κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ».

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη – Η δήλωση Δένδια

«Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας» – Συγκλονιστική μαρτυρία

Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στην Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος χθες το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με τον γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.

Στη συνέχεια, όπως είπε, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούριο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από την Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ