LIVE η κίνηση: «Ασφυξία» σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

«Ασφυξία» στους δρόμους της Αττικής λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ με την κίνηση να αυξάνεται διαρκώς. Όσο περνά η ώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σταδιακά σε ισχύ με αποτέλεσμα να «γεμίζουν» οι γύρω δρόμοι του κέντρου της Αθήνας.

Μποτιλιάρισμα έχει προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στην έξοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και τα δύο ρεύματα του Κηφισού.

Απροσπέλαστες είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Λεωφόρος Μεσογείων (στο ρεύμα προς Αθήνα) και η Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού.

Προβλήματα καταγράφονται στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά και στην Περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα.

Δείτε LIVE πού έχει κίνηση

Δείτε εδώ το Δελτίο Κυκλοφορίας

Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο:  

5΄-10΄από κόμβο Μεταμόρφωσης μέχρι κόμβο Ηρακλείου,

10′-15′ στην έξοδο προς Λαμία.

Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα: 

5΄-10΄στην έξοδο για Λαμία,

5΄-10΄από κόμβο Πλακεντίας μέχρι κόμβος Κηφισίας.

Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. «Σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν, λόγω απεργιακής κινητοποίησης σωματείων εργαζομένων» σημείωσε σε ανακοίνωση της η ΣΤΑΣΥ.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή τους ζητούν αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του φορέα και άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ισχύ.

Τι ισχύει για λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 9 το πρωί βγήκαν ξανά στους δρόμους και θα εκτελούν δρομολόγια έως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ που έχουν αναλάβει ΚΤΕΛ.

Στάση εργασίας στα ταξί έως τις 3 μ.μ.

Με στάση εργασίας έως τις 3 μ.μ. συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10π.μ στα γραφεία του ΣΑΤΑ . Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

Απεργεί η ΠΟΣ- Ποια δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, κάποια δρομολόγια θα γίνουν, με προσωπικό ασφαλείας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού. «Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ