Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Βίντεο από τη στιγμή που το ιστιοπλοϊκό πέφτει πάνω σε ελλιμενισμένα σκάφη, στο λιμάνι του Καλάμου, στη Λευκάδα, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
- Το ιστιοπλοϊκό φέρεται να παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στη ντίζα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε άλλα σκάφη. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν επιβαίνοντες και δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί.
- Ο πλοίαρχος του σκάφους προσήχθη στο Λιμεναρχείο. Το Λιμενικό επιλήφθηκε αμέσως, καθώς βρισκόταν ήδη στον Κάλαμο λόγω χθεσινής πυρκαγιάς.
Βίντεο από τη στιγμή που το ιστιοπλοϊκό πέφτει πάνω σε δύο ελλιμενισμένα σκάφη, χθες, στο λιμάνι του Καλάμου, στη Λευκάδα, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Λιμενικό, το περιστατικό συνέβη όταν το ιστιοφόρο ελληνικής σημαίας, με επτά επιβαίνοντες, έμπαινε στο λιμάνι του Καλάμου. Δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί από το περιστατικό, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilefkada.gr, το ιστιοπλοϊκό φέρεται να παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα στη ντίζα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε άλλα σκάφη, όπου, ευτυχώς, δεν υπήρχαν επιβάτες. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα ελλιμενισμένα σκάφη, εκ των οποίων το ένα ανετράπη.
Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού
Ο 61χρονος κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη και βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Επιπλέον, από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των τριών σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.
Σημειώνεται ότι το Λιμενικό επιλήφθηκε αμέσως γιατί το σκάφος του βρισκόταν ήδη στον Κάλαμο, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή.
Δείτε το βίντεο:
