Λάρισα: Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η “Διδώ” – Η μανία του νερού “κατάπιε” γέφυρα – ΦΩΤΟ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία “Διδώ” στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρο τον νόμο.Κατ’ αρχήν πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στα παράλια της Αγιάς λόγω της κακοκαιρίας.Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Γέφυρα Καλατράβα, και στα ρέματα των Ηλεκτρολόγων και του Στομίου. Το νερό τρέχει με ορμή με αποτέλεσμα να υπερπηδήσει όλα τα σημεία τα οποία είναι μη προσβάσιμα, ενώ τεράστια προβλήματα προκλήθηκαν και στην Παλιουριά.

Ταυτόχρονα η μανία του νερού «κατάπιε» και την γέφυρα Καλατράβα στον Αγιόκαμπο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πέριξ του ρέματος υπάρχουν πλημμυρισμένες αυλές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Προβλήματα σε ολόκληρο τον νομόΠροβλήματα παρατηρούνται σε σημεία του οδικού δικτύου, στο ν. Λάρισας, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμο παρακείμενο του ρέματος που διαπερνά την πόλη της Αγιάς. Παράλληλα, υπήρξε υπερχείλιση ρέματος στο δρόμο προς Ραψάνη. Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν από τα νερά στο οδόστρωμα, στα παρακάτω σημεία: Νέα Εθνική Οδός, στο ύψος του κόμβου Ραψάνης, Εθνική Οδός Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του κόμβου Ραχούλας, Σε σημεία του οδικού δικτύου στο Δ. Ελασσόνας Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν απαιτήθηκε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς επί τόπου βρέθηκαν οχήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχοντας στον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Πλημμύρισε το Δικαστικό Μέγαρο ΛάρισαςΛίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στην πόλη της Λάρισας, όπου και ανακοίνωσε την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου, μια βροχή έφερε στην επιφάνεια τα πολλά και έντονα προβλήματα του κτιρίου. Το πρωί της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι που βρέθηκαν στις 7 το πρωί στην υπηρεσία τους ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μικρό… «ποταμάκι» που ξεκινούσε από τον 4ο όροφο και κατέβαινε προς το υπόγειο μέσα από τα σκαλοπάτια. Μια αίθουσα στον τελευταίο όροφο γέμισε νερά από την ταράτσα και εν συνεχεία αυτά πλημμύρισαν τους διαδρόμους και τις σκάλες. Αρκετοί είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι (ειδικά των γραφείων που έχουν γεμίσει με νερά) που αρνούνται να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τους υπολογιστές σου διότι όπως τονίζουν υπάρχει κίνδυνος από τα βρεγμένα καλώδια. Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί τόσο η προϊσταμένη του Εφετείου κ. Χαλιαμούρδα όσο και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Μπασδέκη.

Δείτε τη φωτογραφία:

Έπεσε η κεντρική σκηνή του Πάρκου των ΕυχώνΚατέρρευσε τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής η κεντρική σκηνή στο Πάρκο των Ευχών στο Αλκαζάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι εκεί έγινε πριν από λίγες ημέρες η επίσημη έναρξη του πάρκου. Οι υπέθυνοι θα πρέπει να δουν ξανά την ποιότητα της κατασκευής της καθώς εκεί αναμένεται να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις μέσα στις γιορτές.

Πηγή: larissanet.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ