Κύκλωμα σωματεμπορίας: Πώς «αιχμαλώτιζαν» τις άτυχες γυναίκες στο ξενοδοχείο – Τι λέει ο «εγκέφαλος»

Αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας, με θύματα γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Κύκλωμα σωματεμπορίας: «Ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να σκοτώσουν» – Αποκαλυπτικές συνομιλίες των μελών της σπείρας

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τις νεαρές γυναίκες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια τις περιόριζαν σε ένα ξενοδοχείο, όπου τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα μέλη του κυκλώματος έφερναν στην Αθήνα τα θύματά τους τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο. Κάθε κοπέλα έμενε τρεις μήνες στην Αθήνα (όσο διαρκούσε η ταξιδιωτική βίζα), πραγματοποιούσε 3-4 ραντεβού την ημέρα, ενώ η τιμή για κάθε ραντεβού ξεκινούσε από τα 140 ευρώ.

Κύκλωμα σωματεμπορίας: Οι ρόλοι, η γυναίκα που προσπάθησε να ξεφύγει και η καταγγελία που «ξετύλιξε το κουβάρι» της υπόθεσης

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Με την θέλησή τους ήρθαν στην Ελλάδα, με την θέλησή τους έκαναν αυτή την δουλειά, εγώ δουλειά τους προσέφερα. Ναι, έπαιρνα ποσοστό από τα έσοδα αλλά ήταν για να ξεπληρώνουν με αυτόν τον τρόπο τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους».

Τα μέλη του κυκλώματος δεν επέτρεπαν στις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν να κυκλοφορούν μόνες τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για να βγουν από το ξενοδοχείο και να ψωνίσουν, έπρεπε να συνοδεύονται από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι δρούσε το κύκλωμα σωματεμπορίας που έφερνε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική – Το ξενοδοχείο-φυλακή, το call center και οι ροζ ιστοσελίδες

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν νεαρές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθαν, με την υπόσχεση ότι θα κάνουν πολυτελή ζωή και θα έχουν υψηλές αμοιβές.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, «μέλη του κυκλώματος είχαν φτιάξει έναν λογαριασμό σε διαδικτυακή εφαρμογή και μέσω προσέγγιζαν τις γυναίκες – θύματά τους. Ζητούσαν, μάλιστα, φωτογραφίες από τις κοπέλες προκειμένου να τις εγκρίνουν».

Από τα στοιχεία της 4μηνης αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι το  κύκλωμα είχε έσοδα 300.000 ευρώ τον μήνα.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ