Κύκλωμα σωματεμπορίας: «Ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να σκοτώσουν» – Αποκαλυπτικές συνομιλίες των μελών της σπείρας

Αποφασισμένα ακόμα και να σκοτώσουν για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφανίζονταν τα φερόμενα ως μέλη του μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας, που εξάρθρωσαν οι Αρχές.

Κύκλωμα σωματεμπορίας: Οι ρόλοι, η γυναίκα που προσπάθησε να ξεφύγει και η καταγγελία που «ξετύλιξε το κουβάρι» της υπόθεσης

Κατά την τετράμηνη έρευνά τους τα στελέχη του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, τους άκουσαν να λένε στο τηλέφωνο, για μια εκ των γυναικών, την οποία έβριζαν χυδαία: «Μας έπρηξε τα… Αυτή πρέπει να την σκοτώναμε τελείως, να τη ρίχναμε στην Βαρυμπόμπη».

Η πρώτη καταγγελία έγινε στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, από μία γυναίκα, θύμα του κυκλώματος. Όμως, κάποιος την άκουσε και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπου κρατούσαν φυλακισμένες τις γυναίκες, και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον 37χρονο “εγκέφαλο” της οργάνωσης. Μέσα σε λίγα λεπτά η γυναίκα απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο. Έτσι, όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο δεν εντόπισαν την γυναίκα, και ως εκ τούτου δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν αν η καταγγελία ήταν αληθής. Τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν την γυναίκα πίσω στην Κολομβία, καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνη. Δεν μπορούσαν να ρισκάρουν το ενδεχόμενο να αποκαλύψει κάποια στιγμή τη δράση τους

Από εκείνη την ημέρα, τα μέλη του κυκλώματος ήταν πολύ προσεκτικά. Σε διαλόγους που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφεραν, μεταξύ ύβρεων και άλλων χαρακτηρισμών:

Καλών: Είναι ένας εκεί απέναντι, εκεί έξω από το στριπτιτζάδικο, με ένα μπουφάν μαύρο – κίτρινο, φωσφοριζέ λίγο. Εκεί πέρα στο στριπτιτζάδικο, στο ξενοδοχείο, εκεί που είναι τα παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα.
Καλούμενος: Δεν είναι κανένας.
Καλών: Απέναντι από το στριπτιτζάδικο είναι, απ’ έξω.
Καλούμενος: Δεν είναι κανένας εδώ ρε.
Καλών: Α έχει φύγει; Ήταν ένας εκεί πριν καθόταν και κοίταζε.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος χρησιμοποιούσε ως “βιτρίνα” τη νόμιμη κατασκευαστική εταιρεία, της οποίας είναι ιδιοκτήτης. Μέσα στα γραφεία της είχε στήσει το τηλεφωνικό κέντρο για τα ραντεβού. Από το call center ενημερωνόταν τακτικά είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Οι αρχές της Κολομβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έπαιξαν κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση τού κυκλώματος και μάλιστα εκπρόσωποί τους ήρθαν στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ