Κύκλωμα εκβιαστών: Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή 4 επίορκων αστυνομικών – Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών στην άγρια συμμορία των «φουσκωτών» μπράβων στα νότια προάστια ερευνά, μετά την εξάρθρωση της σπείρας, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε αμέσως μετά τη σύλληψη των μελών της άγριας συμμορίας των bodybuilders και των πυγμάχων που εκβίαζαν, ξυλοκοπούσαν και πουλούσαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Από τις έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και από τις υποκλαπείσες συνομιλίες των μελών της συμμορίας, προέκυψαν επαφές, άμεσες ή έμμεσες, με αστυνομικούς.
Σε αυτές, οι ένστολοι και οι μπράβοι συνεννοούνταν για εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς.

Παράλληλα, κάθε φορά που οι κακοποιοί υποψιάζονταν ότι κάποιο όχημα τους παρακολουθεί για λογαριασμό της Αστυνομίας, ενημέρωναν τους επίορκους «συνεργάτες» τους, ώστε να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησαν μετά από ένα τηλεφώνημα ζευγαριού αστυνομικών στον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας των εκβιαστών, στο οποίο ακούγεται να του ζητούν να «συνετίσει με τον γνωστό τρόπο» ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων στη λεωφόρο Κηφισού, καθώς τους είχε χρεώσει με 15.000 ευρώ για αυτοκίνητο που είχαν παραγγείλει, αλλά δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους.

Δύο ημέρες μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας βρέθηκε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου, καθώς υπέστη πολλαπλά κατάγματα σε ολόκληρο το κορμί του, αλλά και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Υπερκοριός»

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, σε νέο τηλεφώνημα που υπέκλεψε ο «υπερκοριός» της Ασφάλειας Αττικής, ακούγεται ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης να λέει στον συνομιλητή του για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία: «Τον άρχισα στα κλοτσομπουνίδια με το πιστόλι κολλημένο στο κεφάλι του. Επεσε κάτω και λέω στους άλλους δύο “τώρα στείλτε τον στην εντατική”. Tου σπάσαμε σαγόνια, μάτια, κεφάλι, κόκαλα, όλα του τα σπάσαμε. Φεύγοντας, του είπα “ρε, σoυ το είχα υποσχεθεί ότι θα σε στείλω στην εντατική».

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των επτά «φουσκωτών» συλληφθέντων, αναφέρεται και ένα περιστατικό που οι ερευνητές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό όσον αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών στη σπείρα των εκβιαστών.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, ένα βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι του σε περιοχή των νοτίων προαστίων, είδε κοντά στην οικία του παρκαρισμένη μια μηχανή, την οποία θεώρησε ύποπτη.

Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στον δρόμο πιο πάνω από την οικία του και εν συνεχεία έφτασε στο σημείο, όπου για μερικά δευτερόλεπτα περιεργάστηκε τη μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια, πήρε τηλέφωνο σε κινητό-«φάντασμα», το οποίο μάλλον χειριζόταν συνεργάτης του, και του έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, ώστε να τον «τσεκάρει», όπως χαρακτηριστικά του είπε. Λίγα λεπτά μετά, το ίδιο κινητό κάλεσε στη συσκευή του κακοποιού. Ο συνομιλητής είπε πως η μοτοσικλέτα είναι υπηρεσιακή και μάλιστα είναι καταχωρισμένη στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Επειτα από αυτή την πληροφορία, ο κακοποιός δεν μπήκε στο σπίτι του. Πήρε το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε σε άλλη περιοχή.

Το ζεύγος

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, έπειτα από έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν τη διαδρομή των τηλεφωνημάτων, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε δύο αστυνομικούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικά Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής.

Μετά τη διαπίστωση, το ζεύγος των αστυνομικών κλήθηκε στην Ασφάλεια για κατάθεση. Και οι δύο υποστήριξαν πως ουδεμία σχέση έχουν με δήθεν πληροφορίες σε κακοποιούς, καθώς οι ίδιοι δίνουν πληροφορίες για αριθμούς οχημάτων μόνο στους ανωτέρους τους, αλλά και σε συναδέλφους τους που ζητούν εξυπηρετήσεις για το αστυνομικό τους έργο.

Η κοινή απάντηση που έδωσαν στις καταθέσεις τους προβλημάτισε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που πλέον έχει αναλάβει να διαλευκάνει τον βαθμό εμπλοκής των αστυνομικών.

Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο συνάδελφοί τους, εν αγνοία τους, να έδιναν τελικά τις πληροφορίες για τους αριθμούς κυκλοφορίας στους κακοποιούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ