Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας: Αυτοί είναι οι «φουσκωτοί» που πουλούσαν προστασία στα νότια προάστια

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά συλληφθέντων, που φέρονται να δραστηριοποιούνταν στον χώρο της νύχτας στα νότια προάστια και να εκτελούσαν συμβόλαια για υπηρεσίες προστασίας σε μαγαζιά, ξυλοδαρμούς και τοκογλυφία. Παράλληλα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας: Απειλές σε αστυνομικούς για «βεντέτα»

Η δίωξη που ασκήθηκε για τη μεγάλη υπόθεση αφορά τα αδικήματα

  • 1. Εγκληματική οργάνωση
  • 2. Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • 3. Εκβίαση κατ’ επάγγελμα
  • 4. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη
  • 5. Επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • 6.Παραβίαση του νόμου περί όπλων και
  • 7. Αντίσταση

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή όπου παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες για τις απολογίες τους.

Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας: Ποινική δίωξη στους επτά συλληφθέντες

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας «ξήλωσε» η ΕΛ.ΑΣ. – Το modus operandi και τα θύματα τους

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών

Κύκλωμα εκβιαστών: Απειλές σε αστυνομικούς για «βεντέτα»

Νέες άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών αποκάλυψε το enikos.gr. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό ένας από τους κατηγορούμενους για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση επικοινώνησε στις 20 Φεβρουαρίου με τη μητέρα του και της είπε: «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κρατήσει μακριά από την κόρη μου. Θα το κάνω προσωπικό και μετά οικογενειακό».

Σε ερώτηση της μητέρα του για το τι εννοούσε εκείνος της αποκρίθηκε πως θα της εξηγούσε από κοντά και ότι αυτός που πρέπει να ακούει στο τηλέφωνο ακούει. Από αυτό προκύπτει ξεκάθαρα πως είχε την υποψία πως οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Σε ένα άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται για τη συνομιλία που είχε με την μητέρα του πως «ο… επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θα το κάνει οικογενειακό και ότι θα κάνει βεντέτα αν του στερήσουν την κόρη του με μαγειρέματα, φοβούμενος προφανώς κάποια εις βάρος του ποινική δικογραφία, και εννοώντας εμφανώς ότι, αν αυτή λάβει χώρα, ο.. θα προβεί σε αντίποινα σε βάρος των εμπλεκόμενων αρμοδίων Αστυνομικών».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «με βάση την παρούσα Προανάκριση της Υπηρεσίας μας, οι αστυνομικοί αυτής δραστηριοποιήθηκαν εντονότατα στις αναφερόμενες επίδικες περιοχές του εγκληματικού χωρικού πεδίου της Εγκληματικής Οργάνωσης, επομένως συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω απειλές του προφανώς αφορούν την Διοίκηση και τους Αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών».

Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη 3 μελών σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του Ε.Ο.Φ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα “παροχής προστασίας” και της “κατά παραγγελίας και έναντι αμοιβής”, προκαλώντας επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.

Επίσης, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται σε αυτή «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος» αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ρόλο των εκ του νόμου αρμόδιων διωκτικών Αρχών.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα, αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 9 οικίες των μελών της οργάνωσης καθώς και σε εννιά 9 οχήματα, τα οποία αποτελούν μέσα τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους (τέσσερις μοτοσικλέτες και πέντε αυτοκίνητα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία τα φορούσαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών/αδικημάτων,
  • 8 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
  • 3.860 ευρώ,
  • 2 αλεξίσφαιρα,
  • 31 κυνηγετικά φυσίγγια,
  • κυνηγητικό όπλο,
  • σουγιάς,
  • σιδερογροθιά,
  • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
  • ζευγάρι χειροπέδες,
  • 3 ενέσεις περιέχουσες αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας 2,5 ml,
  • φιαλίδια περιέχοντα αναβολικές ουσίες,
  • 41 δισκία αναβολικών ουσιών καθώς και
  • ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ έτερο μέλος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στα Χανιά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για υπόθαλψη εγκληματία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών ενώ διακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε 9 καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ