Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας: Απειλές σε αστυνομικούς για «βεντέτα»

Νέες άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Τα «χτυπήματα» της συμμορίας εκβιαστών – Ξυλοδαρμοί, “ντου” σε μαγαζιά και απειλές

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό ένας από τους κατηγορούμενους για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση επικοινώνησε στις 20 Φεβρουαρίου με τη μητέρα του και της είπε: «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κρατήσει μακριά από την κόρη μου. Θα το κάνω προσωπικό και μετά οικογενειακό».

Σε ερώτηση της μητέρα του για το τι εννοούσε εκείνος της αποκρίθηκε πως θα της εξηγούσε από κοντά και ότι αυτός που πρέπει να ακούει στο τηλέφωνο ακούει. Από αυτό προκύπτει ξεκάθαρα πως είχε την υποψία πως οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας «ξήλωσε» η ΕΛ.ΑΣ. – Το modus operandi και τα θύματα τους

Σε ένα άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται για τη συνομιλία που είχε με την μητέρα του πως «ο… επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θα το κάνει οικογενειακό και ότι θα κάνει βεντέτα αν του στερήσουν την κόρη του με μαγειρέματα, φοβούμενος προφανώς κάποια εις βάρος του ποινική δικογραφία, και εννοώντας εμφανώς ότι, αν αυτή λάβει χώρα, ο.. θα προβεί σε αντίποινα σε βάρος των εμπλεκόμενων αρμοδίων Αστυνομικών».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «με βάση την παρούσα Προανάκριση της Υπηρεσίας μας, οι αστυνομικοί αυτής δραστηριοποιήθηκαν εντονότατα στις αναφερόμενες επίδικες περιοχές του εγκληματικού χωρικού πεδίου της Εγκληματικής Οργάνωσης, επομένως συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω απειλές του προφανώς αφορούν την Διοίκηση και τους Αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών». 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ