Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά και έκλεβε μοτοσικλέτες στην Αττική – Αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις στου Ρέντη

Διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής είχαν στο… βιογραφικό τους τα μέλη κυκλώματος, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ρέντη, το μεσημέρι της Παρασκευής, συνελήφθησαν δύο Έλληνες και μία Ελληνίδα οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και της διακεκριμένης κλοπής.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη ένα μέλος της συμμορίας, καθώς και άλλο άτομο κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη με τιμές πώλησης ενδεικτικά, 1 γραμμ. κοκαΐνης έναντι του ποσού των 50 ευρώ και συσκευασία του 1 γραμμ. κάνναβης έναντι του ποσού των 5 ευρώ. Εκτιμάται ότι είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Ιούλιο του 2022.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία από την εγκληματική της δραστηριότητα ανέρχεται, τουλάχιστον, σε 15.000 ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά 120 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών.

Έπειτα από έρευνες που έγιναν σε σπίτια και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-25,4 γραμμ. κοκαΐνης
-112,9 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης σε 98 αυτοσχέδιες συσκευασίες
-3.849 ευρώ και 39.000 Λεκ Αλβανίας
-ζυγαριά ακριβείας
-αεροβόλο πιστόλι
-4 αναδιπλούμενα μαχαίρια
-7 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, καθώς και ένας σκελετός μοτοσικλέτας, η οποία είχε κλαπεί από τον Πειραιά πριν από δύο μήνες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ