Κρήτη: Τέσσερα σκυλιά βρέθηκαν υποσιτισμένα σε κοτέτσι – Κατέληξε το ένα – Σκληρές εικόνες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες σε κοτέτσι στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκαν κάτω από άθλιες συνθήκες τέσσερα σκυλιά.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, τα άτυχα ζωάκια βρέθηκαν λίγο έξω από την περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο και δυστυχώς το ένα από αυτά ξεψύχησε λίγο μετά τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα ζώα, που εντοπίστηκαν μέσα στο κοτέτσι, ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, υποσιτισμένα, δεμένα κάτω από δέντρα και μέσα στα αίματα.

Επίσης, το τοπικό μέσο αναφέρει ότι η αστυνομία που μετέβη στο σημείο εντόπισε τους ιδιοκτήτες και τους συνέλαβε.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 63 και 66 ετών, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για το νεκρό σκυλί και από 1.000 ευρώ για τα υπόλοιπα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις συνθήκες διαβίωσης των άτυχων ζώων στο Ηράκλειο Κρήτης

Και τρίτη σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, συνέλαβαν ακόμη ένα άτομο, ηλικίας 54 ετών, του οποίου το σκυλί βρέθηκε σε ακατάλληλες συνθήκες έπειτα από καταγγελία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκυλί, το οποίο έφερε το προβλεπόμενο τσιπ, στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό, μέσα σε κλουβί ακατάλληλου μεγέθους.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, συνέλαβαν ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 54 ετών, του οποίου το σκυλί βρέθηκε σε ακατάλληλες συνθήκες.

Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκυλί, το οποίο έφερε το προβλεπόμενο τσιπ, στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό, μέσα σε κλουβί ακατάλληλου μεγέθους.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Συνελήφθησαν, χθες (20.06.2023) σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές του ανωτέρου Δήμου, όπως διαπιστώθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, οι τρεις ημεδαποί διατηρούσαν ζώα συντροφιάς (σκυλιά), τα οποία ζούσαν σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους, ενώ σε ένα εξ’αυτών επήλθε ο θάνατος.

Οι ημεδαποί συνελήφθησαν και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ