Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο φαρμακοποιός με τα ψευδή rapid test – Θα περάσει και από πειθαρχικό

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα ο 59χρονος φαρμακοποιός που εξέδιδε ψευδή rapid test στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretapost, χθες οι αρχές τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε από τον 59χρονο φαρμακοποιό να του δώσει το χαρτί που θα πιστοποιούσε ότι είναι αρνητικός στον κορονοϊό.

Το ποσό για τη διενέργεια του rapid test ή μάλλον η βεβαίωση ότι ήταν αρνητικός στον ιό, αφού ουδέποτε υποβλήθηκε στον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ήταν 7 ευρώ.

Με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ ο αστυνομικός με τα πολιτικά πλήρωσε για την εξέταση που… δεν έκανε και έφυγε από το κατάστημα για να μπουν λίγη ώρα αργότερα οι συνάδελφοί του και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό μέγαρο.

Σκουντάκης: «Θα περάσει και από πειθαρχικό ο φαρμακοποιός»

Καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

«Ακόμα δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό. Περιμένουμε να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και μετά θα κινηθούμε. Είναι ξεκάθαρο πως καταδικάζουμε αυτό το γεγονός», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Σκουντάκης και τόνισε πως το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο ενώ θεωρείται σίγουρη η παραπομπή του στο Πειθαρχικό.

«Λάβαμε αργά χθες το απόγευμα την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας η οποία θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Είναι σίγουρο ότι θα περάσει από το πειθαρχικό του Συλλόγου ωστόσο πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ έχουν φτάσει διάφορες προφορικές καταγγελίες για φαρμακεία του Ηρακλείου για το συγκεκριμένο δεν υπήρξε καμία αναφορά.

«Για το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν είχαμε ούτε προφορική, ούτε γραπτή καταγγελία. Έχουν φτάσει στα γραφεία μας προφορικές καταγγελίες και παρεμβαίνουμε σε επίπεδο συνεννόησης. Με τις προφορικές καταγγελίες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εμείς θέλουμε και ζητάμε εγγράφως την καταγγελία ώστε να διαβιβαστεί στο Πειθαρχικό το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο που θα κινήσει τις διαδικασίες», τόνισε ο κ. Σκουντάκης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.