Ηράκλειο: Φαρμακοποιός χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις rapid test – Το αντίτιμο και η επιχείρηση της αστυνομίας

Μία νέα υπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών για τον κορονοϊό βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα το πρωί έναν φαρμακοποιό, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις αρνητικών rapid test και μάλιστα έναντι πολύ μικρού αντιτίμου.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Creta24, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 59χρονος φαρμακοποιός χορηγούσε ψευδείς βεβαιώσεις. Αστυνομικός με πολιτικά πήγε σήμερα στο φαρμακείο, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε από τον φαρμακοποιό να πάρει αρνητική βεβαίωση rapid test, χωρίς όμως να υποβληθεί σε έλεγχο.

Ο φαρμακοποιός κατοχύρωσε το αρνητικό αποτέλεσμα και εξέδωσε τη σχετική βεβαίωση, χωρίς να υποβάλλει τον «πελάτη» του σε test. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο αστυνομικός πλήρωσε την ψευδή βεβαίωση, όσο και ένα test δηλαδή μόλις 7 ευρώ. Όμως, τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. Ως εκ τούτου, όταν ο αστυνομικός βγήκε από το φαρμακείο, συνάδελφοί του μπήκαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τον φαρμακοποιό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ