Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία με τον νεκρό ψαρά – Οι πρώτες εικόνες

Τραγωδία στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μία παρέα τεσσάρων φίλων, που ψάρευαν με καλάμια στην απόκρημνη περιοχή Αλυκές, παρασύρθηκε από μεγάλο κύμα στη διάρκεια της θαλασσοταραχής με αποτέλεσμα τρεις απ’ αυτούς να βρεθούν στο νερό παλεύοντας με τα κύματα.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο ένας από τους ερασιτέχνες ψαράδες, ηλικίας περίπου 35 χρόνων.

Κρήτη ψαράδες

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση για τα τρία άτομα που βρέθηκαν στο νερό, καθώς τα ρεύματα και τα κύματα τους παρέσερναν στα βαθιά.

Στην επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε άμεσα συμμετείχαν σκάφος του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, σκάφος σχολής δυτών με 10 δύτες, καθώς επίσης επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη. Στην περιοχή βρέθηκαν ταχύτατα και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι δύτες ανέσυραν τον άτυχο άνδρα που πνίγηκε κατά την πτώση του στο νερό, αλλά και τους δύο φίλους του, ηλικίας 27 και 30 χρόνων αντίστοιχα, που πάλευαν να σώσουν τον ίδιο αλλά και τους εαυτούς του.

Οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Κρήτη ψαράδες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος 35χρονος βρήκε πολύ γρήγορα τον θάνατο, καθώς φαίνεται να κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού, αμέσως μετά την πτώση του στη θάλασσα.

Μάλιστα, λέγεται πως η έγκαιρη έναρξη της επιχείρησης του Λιμενικού, των ψαράδων και των δυτών έσωσε από βέβαιο θάνατο τους άλλους δύο φίλους οι οποίοι παρασέρνονταν εξουθενωμένοι από τα κύματα.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ο τέταρτος της παρέας των ερασιτεχνών ψαράδων βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο από τους άλλους τρεις τη στιγμή που το κύμα χτύπησε στα βράχια παρασέρνοντας στη θάλασσα τα τρία άτομα.

Εκείνος ήταν που άμεσα ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα ζητώντας συνδρομή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ