Κρήτη: «Με βίαζαν πέντε άτομα επί 15 ημέρες» – Συγκλονίζει ο 17χρονος για τον εφιάλτη που έζησε στη φυλακή

Δικαιοσύνη ζητεί ο 17χρονος από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμών σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, όπου είχε κρατηθεί για κάποιο διάστημα.

Κρήτη: «Θέλουμε δικαιοσύνη – Το παιδί είναι σε σοκ» λέει στο enikos.gr η μητέρα του 17χρονου που κατήγγειλε βιασμό στη φυλακή

Η καταγγελία-σοκ του έφηβου αγοριού έχει προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες κράτησης του 17χρονου και τις καταγγελίες του για άγριους ξυλοδαρμούς και ομαδικούς βιασμούς.

Ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε πρώτα στους γονείς του τον εφιάλτη που βίωνε και, όπως λέει η μητέρα του, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη αποφεύγει να βγει μόνος από το σπίτι και ζητά πάντα από τους γονείς του να είναι μαζί του.

Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα μετά την καταγγελία-σοκ του 17χρονου για βιασμούς σε κατάστημα κράτησης νέων

«Την ίδια μέρα ακριβώς της αποφυλάκισής του, δεν προλάβαμε να βγούμε από την πύλη, ό,τι είχαμε μπει μέσα στο αυτοκίνητο, ξεκίνησε να μου τα ομολογεί. Το μόνο που είχαμε καταλάβει και είχαμε αντιληφθεί, ότι του ‘τρώνε’ τα χρήματα» αναφέρει η μητέρα του 17χρονου.

Στις 20 Μαρτίου η μητέρα του 17χρονου κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ηρακλείου τα όσα φρικτά της είχε περιγράψει ο γιος της. Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Καταγγελία – σοκ 17χρονου στην Κρήτη: «Μαμά με βίαζαν κάθε βράδυ σε κελί»

«Η ερώτηση που του έκανα εγώ “δεν παρουσιάστηκε κάποιος φύλακας; Γιατί; Δεν σε άκουσαν να φωνάζεις απ’ τον πόνο, απ’ όλα τα σχετικά;” Και μου λέει “μαμά, αυτοί κάθονταν έξω στο τραπέζι, με τα πόδια τους πάνω στις καρέκλες. Και δεν εμφανιζόταν κανείς”» τόνισε η μητέρα του.

Ο δικηγόρος του 17χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε πως «είναι μια ανεπανάληπτα τραγική υπόθεση, μια πολύ σκληρή υπόθεση, ειλικρινά, όπως μου την περιέγραψε ο νεαρός κι όπως την έχει καταγγείλει και χωρίς αντιφάσεις, χωρίς λογικά κενά, χωρίς περιστροφές, ένα παιδί πολύ τρομαγμένο, ένα παιδί το οποίο μπήκε μέσα για να σωφρονιστεί και τελικά καταλαβαίνετε ότι κάθε άλλο παρά αυτό, έζησε έξι μήνες φρίκης μέσα σ’ αυτό το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, περιέγραψε ανεπανάληπτα συγκλονιστικές στιγμές…».

«Ήταν οι χειρότερες στιγμές που έχω βιώσει στη ζωή μου» λέει ο 17χρονος

Τόσο οι γονείς του 17χρονου όσο και το ίδιο το παιδί, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που φέρονται να τον κακοποίησαν, ενώ η οργή ξεχειλίζει για όσους δεν τον προστάτευσαν.

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή Live News, ο 17χρονος αναφέρθηκε στον εφιάλτη που έζησε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο κατάστημα κράτησης νέων. «Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί μέσα μου έκλεψαν όλα μου τα ρούχα και με βάλανε να παίξω ξύλο με ένα άλλο παιδί, για να δουν πόσο “μάγκας” είμαι» είπε ο 17χρονος Γιάννης και πρόσθεσε: «Μου πήραν τα λεφτά μου, με χτυπούσαν».

Όπως κατήγγειλε, τον τελευταίο μήνα παραμονής του στο σωφρονιστικό κατάστημα, πέντε άτομα τον βίαζαν επί 15 ημέρες.

Σε ερώτηση εάν μίλησε σε κάποιον σωφρονιστικό υπάλληλο για τους βιασμούς του, είπε πως «όποτε πήγαινα να μιλήσω σε κάποιον υπάλληλο ερχόταν ένας από αυτούς, γιατί φοβόταν μην τον “καρφώσω”. Ο φόβος με σταμάταγε». «Ένιωθα χάλια, ήταν οι χειρότερες στιγμές που έχω βιώσει στη ζωή μου. Να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου», συνέχισε ο 17χρονος και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να τιμωρηθούν».

«Να σταματήσει η σιωπή» καλεί η μητέρα του 17χρονου

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του 17χρονου, η οποία ξέσπασε κατά των υπευθύνων του σωφρονιστικού καταστήματος, που, όπως λέει, δεν προστάτευσαν το παιδί της.

«Τους καλούσε κάθε μέρα ο σύζυγός μου και του έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά, ότι το προστατεύουν  και το προσέχουν. Σαν μάνα ρωτώ, είναι κατάστημα αυτό εκεί; Στο παιδί μας δεν πρόσφεραν αυτά που είπε ο κύριος διευθυντής στον σύζυγό μου» είπε η μητέρα του αγοριού.

«Προκαλώ όχι μόνο τον διευθυντή αλλά και την κοινωνική λειτουργό, και τους πολιτικούς, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχουμε κράτος. Σήμερα είναι το δικό μου, έχουν περάσει πόσα άλλα παιδιά απ’ αυτή τη φάση και πόσα υπάρχουν που δεν μπορούν να μιλήσουν», τόνισε η μητέρα του.

Όπως είπε, ο 17χρονος μπήκε στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ήταν μία απόφαση της εισαγγελέως να πάει σε αυτό το σωφρονιστικό κατάστημα, τόνισε, και πρόσθεσε ότι «πιστέψαμε ότι εκεί που στέλνει το παιδί το στέλνει για να σωφρονιστεί και να οριοθετηθεί».

Καταλήγοντας, η μητέρα του 17χρονου έκανε έκκληση σε όλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά που έχουν βιώσει τέτοιου είδους κακοποίηση να μιλήσουν δημόσια. «Να σταματήσει η σιωπή» είπε η μητέρα του αγοριού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ