Κρήτη: Φόβοι για βεντέτα μετά τον πυροβολισμό 50χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικρατεί στο χωριό Αξός Μυλοποτάμου στην Κρήτη μετά το αιματηρό επεισόδιο με τον τραυματισμό ενός 50χρονου ιδιοκτήτη καφενείου και του 57χρονου υπαλλήλου του. Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ο 50χρονος πήγε να κλειδώσει το καφενείο του. Τότε δέχθηκε 4 βολίδες στην κοιλιά και τον θώρακα και τραυματίστηκε σοβαρά. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και ο υπάλληλος του θύματος.

Αμέσως οι υποψίες έπεσαν σε έναν άνδρα ο οποίος είχε το γειτονικό καφενείο με το θύμα και στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί επειδή διεκδικούσαν τους ίδιους χώρους για τα τραπεζοκαθίσματα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, κανείς από τους δύο δεν ήταν οξύθυμος ή εριστικός και γι’ αυτό ουδείς μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη.

«Είχαν δώσει τα χέρια»

Σύμφωνα με κάτοικο του χωριού στο παρελθόν οι δύο άνδρες είχαν μαλώσει αλλά είχαν γίνει κινήσεις για να επέλθει ειρήνη στο χωριό. «Είχανε μαλώσει αρκετές φορές. Εν τω μεταξύ ‘’τους φτιάξανε – όπως συνήθως ‘’μπαίνουν οι μεσίτες’’ όπως λέμε εμείς εδώ στην Κρήτη – δώσανε τα χέρια αλλά δυστυχώς πάλι επαναλήφθηκε κι έπιασε ο άλλος το όπλο. Αυτός κρύβεται ακόμα. Θέλει να γλιτώσει το αυτόφωρο», ανέφερε στον ΑΝΤ1 κάτοικος του χωριού.

Μετά την αιματηρή επίθεση ο ιδιοκτήτης του δεύτερου καφενείου εξαφανίστηκε. Δυνάμεις της αστυνομίας «χτενίζουν» την γύρω περιοχή και τα βουνά προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Στο σημείο όπου βρίσκονται τα καφενεία υπάρχουν οχήματα της ΕΛΑΣ και αστυνομικοί, που κάνουν περιπολίες, καθώς εκφράζονται φόβοι για βεντέτα. «Υπάρχει αστυνομία γιατί κι εδώ κάτω απ’ το σπίτι είναι ένα καφενείο και ταβέρνα. Και ήρθαν αστυνομικοί. Τους είδα εγώ με τα αυτοκίνητα τους και πηγαίνανε πάνω κάτω», είπε η ίδια κάτοικος.

Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τις γύρω περιοχές και το βουνά για να εντοπίσουν τον δράστη. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν όλες τις λεπτομέρειες του αιματηρού περιστατικού. Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο 57χρονος υπάλληλος του θύματος. Ωστόσο σε κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να δει τον δράστη ή πώς ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 50χρονος

Ο 50χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ