Κοζάνη: Δικαίωση αισθάνεται η μητέρα του 5χρονου Στάθη για την καταδίκη των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ

Δικαιωμένη αισθάνεται μέσα στον πόνο της η μητέρα του 5χρονου Στάθη, που έχασε τη ζωή του έπειτα από την επίθεση των ροτβάιλερ στην Κοζάνη, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα το 2016.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης. Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι πέντε χρόνια για τον καθένα, με μετατροπή προς 20 ευρώ την ημέρα έκαστος, ήτοι εξαγοράσιμη.

Επίσης στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, να μην αποκτήσουν νέο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και την καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 έκαστος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κοζάνη ροτβάιλερ

Κοζάνη: Τι δηλώνει η μητέρα του 5χρονου Στάθη

Ο μικρός Στάθης είχε πάει με την μητέρα του στο φιλικό σπίτι για το πασχαλινό τραπέζι, όταν του επιτέθηκαν τα ροτβάιλερ. Τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και το κεφάλι και παρά το γεγονός ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα του παιδιού τονίζει ότι “καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει και να γυρίσει πίσω τον Στάθη μου.

Όμως με ανακούφιση είδαμε τους αποκλειστικά υπαίτιους για τον χαμό του παιδιού μας να καταδικάζονται με την ανώτερη ποινή και με όρους που είναι πραγματικά αντίστοιχοι της στάσης τους από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα”.

Ο καταδικασθείς συνταξιούχος στρατιωτικός, ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, επιρρίπτει ευθύνες στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το άτυχο παιδί, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού.

“Επί 6 ημέρες που κράτησε το δικαστήριο ζούσα τις στιγμές που πέρασα εκείνη την ημέρα που ο Στάθης έφυγε από κοντά μας. Ελπίζω τώρα η ψυχή του παιδιού μου να ηρεμήσει”, επισημαίνει η μητέρα του 5χρονου Στάθη.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη

Όπως ανέφερε το kozanimedia.gr, για τη δίκη στην Κοζάνη, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά…

Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη.

Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του κυρίου Δουλγεράκη, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ