Κοζάνη: Νέα έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, η έρευνα αφορά σε δύο με τρεις περιπτώσεις.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, το ένα αφορά σε μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.  Από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν γίνεται κανένα σχόλιο προς το παρόν για την υπόθεση. Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή.

πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς

Με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους μαϊμού εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά. Σύμφωνα με το πόρισμα, 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικώς αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Τα 34 άτομα φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της υπαλλήλου, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού “μαϊμού”.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για ένα μήνα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας.

Καρδίτσα: Προκαταρκτική για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Δηλαδή, και αυτών που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και αυτών, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ