Κοζάνη: «Ανοίγει» για τα βαρέα οχήματα τις επόμενες ημέρες η Γέφυρα Σερβίων

Τις επόμενες ημέρες «ανοίγει» και για τα βαρέα οχήματα η κυκλοφορία στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης προβόλου στον οποίο εντοπίστηκαν προβλήματα.

Γέφυρα Σερβίων: Προς τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει για φορτηγά και λεωφορεία

Συγκεκριμένα, τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές φορτίσεις, προκειμένου να επαληθευθούν τα αποτελέσματα της τοπικής ενίσχυσης αλλά και η συμπεριφορά τους υπό φορτίο των συγκεκριμένων σημείων της γέφυρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Γέφυρα Σερβίων θα έχει ορισμένους περιορισμούς, όπως, τα βαρέα οχήματα θα διασχίζουν την γέφυρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 40 χλμ και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι τα 100 μ.

Κοζάνη: Άνοιξε έπειτα από 79 ημέρες η γέφυρα των Σερβίων – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης, έχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός, όπου καθ’όλη την διάρκεια του 24ωρου θα καταγράφει την συμπεριφορά της γέφυρας σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας.

Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολυφύτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι τις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, είχε απαγορευτεί η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης τους με νέους χαλύβδινους τένοντες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ