Γέφυρα Σερβίων: Προς τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει για φορτηγά και λεωφορεία

Στα τέλη Ιουνίου προσδιορίζεται από τους αρμόδιους η ημερομηνία για την επιστροφή στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από τη Γέφυρα Σερβίων, με τη μελέτη ενίσχυσης του  ακραίου σπονδύλου, να έχει ήδη κατατεθεί προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Κοζάνη: Άνοιξε έπειτα από 79 ημέρες η γέφυρα των Σερβίων – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 Ιουνίου στη Γέφυρα Σερβίων επιτρέπεται αποκλειστικά η διέλευση ΙΧ αυτοκινήτων και κάθε είδους οχήματος με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, αλλά όχι βαρέων οχημάτων, των φορτηγών και των λεωφορείων. Και με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Γέφυρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς το πλήγμα το οποίο δέχεται ο κλάδος της εμπορευματικής αγοράς, καθώς τη στιγμή που ξεκινά η εξαγωγική περίοδος, τα φορτηγά περιμένουν στάσιμα.

Σύμφωνα ωστόσο με τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Πανετσό, έναν εκ των ανθρώπων που πραγματοποίησε τεχνική επιθεώρηση στο επίμαχο σημείο της γέφυρας, θεωρείται θέμα χρόνου η επιστροφή της κυκλοφορίας και για τα φορτηγά. «Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο το οποίο εντοπίσαμε ως προβληματικό, θα γίνει ενίσχυση του ακραίου σπονδύλου. Έχει κατατεθεί η τελική μελέτη ενίσχυσης, θα υπάρξει διαδικασία ελέγχου από τρίτου. Θα ακολουθήσει δοκιμαστική φόρτιση και ακολούθως θα προκύψουν τα συμπεράσματα μέχρι ποιου φορτίου θα δώσουμε στην κυκλοφορία για φορτηγά», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι «μέχρι τέλη Ιουνίου να έχει μπει το εργοτάξιο ώστε να το εφαρμόσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο σχέδιο για την κάθοδο των βαρέων οχημάτων από τη Γέφυρα Σερβιών εκτιμάται ότι δεν θα καλύψει ολοκληρωτικά τις ανάγκες, αλλά ένα 40 με 50% της συγκεκριμένης κυκλοφοριακής κατηγορίας. Και οι προϋποθέσεις αυτές ανακύπτουν, καθώς οι ιθύνοντες με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και όχι τη διευκόλυνση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ