Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι καταδικαστική» – Οι αιχμές για κουτσομπολιά και γελοιότητες

Την εκτίμησή του ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι καταδικαστική για την Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του πριν από την σημερινή συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ήδη η εισαγγελέας έχει αρχίσει την αγόρευσή της και αναμένεται να διατυπώσει την πρότασή της επί της αθωότητας ή της ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης άφησε αιχμές για την πρόεδρο και τα μέλη του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχαν σε «κουτσομπολιά», «ανοησίες» και «γελοιότητες».

«Δεν την θεωρώ σημαντική ημέρα, σημαντική ημέρα θα είναι η ημέρα της αποφάσεως. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η πρόταση της εισαγγελέως θα είναι καταδικαστική, όπως διεφάνη από την πρώτη ερώτηση που έκανε όταν άρχισε η δίκη. Όπως καταδικαστική θα είναι και η άποψη της προέδρου», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε ότι «αυτό που περιμένω είναι τουλάχιστον να υπάρχει ένας εισαγγελικός αυτοσεβασμός, ώστε η πρόταση της εισαγγελέως να έχει έναν ειρμό επιστημονικό και να αιτιολογεί. Λυπάμαι πολύ που θα το πω η υπόθεση αυτή εκθέτει την ελληνική δικαιοσύνη, όπως εξελίχθηκε. Εγώ προσβλέπω στην ηθική των τεσσάρων ενόρκων».

«Το δικαστήριο συμμετείχε σε κουτσομπολιά»

«Λυπάμαι που το λέω ήταν οδυνηρή η συμμετοχή μου στην υπόθεση, κάθε μέρα πρέπει να υπερασπίζομαι το τεκμήριο αθωότητας και τα όσα προβλέπει το ποινικό δίκαιο και από την άλλη μεριά ακόμα και η πρόεδρος και μέλη του δικαστηρίου να συμμετέχουν σε κουτσομπολιά επιπέδου Μινχάουζεν και άλλων ανοησιών και γελοιοτήτων που δεν πρόκειται να ξανασυναντήσουν στη δικαιοσύνη τέτοια αποδοχή», τόνισε στη συνέχεια ο ποινικολόγος.

«Ελπίζω η εισαγγελέας να έχει την εισαγγελική αξιοπρέπεια και την πρότασή της να την καταθέσει εγγράφως, ώστε να καταχωρηθεί στα πρακτικά και να την κρίνει η δικαστική κοινότητα», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ