Κούγιας: Δεκτό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για ασφαλιστικά μέτρα κατά Κουσουλού – Κουτσελίνη

Δεκτό έγινε το αίτημα προσωρινής διαταγής της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά των Πέτρου Κουσουλού, Ζήνας Κουτσελίνη, της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» και του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», όπως δημοσίευσε το αρμόδιο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι «πριν από λίγη ώρα δημοσιεύθηκε, από το αρμόδιο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, ότι έγινε δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής της κας Πισπιρίγκου κατά των Πέτρου Κουσουλού, Ζήνας Κουτσελίνη, εφημερίδας «ΜΠΑΜ» και του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», για το σεβασμό των δικαιωμάτων της κυρίας κατηγορουμένης και την παύση των καθημερινών παρανομιών εις βάρος της, κατά παράβαση των όσων προβλέπουν οι νομοθετικές διατάξεις για το τεκμήριο αθωότητός της και την παύση της δημοσιοποιήσεως απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας και της εν γένει προσβολής της προσωπικότητός της.

Λόγω του προκεχωρημένου της ώρας και της παύσης των εργασιών της γραμματείας των ασφαλιστικών μέτρων, η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε η Πρόεδρος Πρωτοδικών, η οποία εξεδίκασε την υπόθεση, θα δημοσιοποιηθεί αύριο, αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι, δεν επέτρεψαν στους συνεργάτες του γραφείου μας, να το πληροφορηθούν».

«Σταθμός για την κατάργηση στην πράξη των τηλεδικών»

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια το γραφείο του Αλέξη Κούγια, γίνεται λόγος για «μια ιστορική απόφαση προσωρινής διαταγής» που εξέδωσε σήμερα η Πρόεδρος Πρωτοδικών,  με την οποία, «όλα τα αιτήματα της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, τα οποία ανέπτυξε στο ακροατήριο, ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, έγιναν δεκτά και συγκεκριμένα διατάσσει την παράλειψη κάθε προσβολής των προσωπικών δεδομένων της κας Πισπιρίγκου, αναφορικά με το τεκμήριο αθωότητάς της και την απαγόρευση κάθε διαρροής των εγγράφων των ποινικών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί εις βάρος της».

‘Επειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, τονίζουν από το γραφείο του κ. Κούγια, «απαγορεύεται σε όλους τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών και όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να παραβαίνουν όσα περιλαμβάνει το διατακτικό της συγκεκριμένης απόφασης προσωρινής διαταγής».

Προαναγγέλλεται δε ότι θα κατατεθούν υπέρ της κας Πισπιρίγκου, «μηνύσεις και αγωγές, για όσες παραβάσεις διεπράχθησαν εις βάρος της, με τις οποίες δημιουργήθηκε στους Έλληνες πολίτες η λανθασμένη εικόνα της δολοφόνου των τριών παιδιών της. Οι μηνύσεις και οι αγωγές θα περιλαμβάνουν όλους τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αστυνομικούς, συνδικαλιστές και μη, διαχειριστές σάιτ, δικηγόρους, ιατροδικαστές και οιοδήποτε άλλο πρόσωπο παρέβη όσα διατάσσει η σημερινή απόφαση – προσωρινή διαταγή».

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί σταθμό για την κατάργηση στην πράξη των τηλεδικών που δηλητηριάζουν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ