Κικίλιας στον Realfm 97,8: Διερεύνηση σε βάθος για τις παρακολουθήσεις – Ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να εμπλέκεται

«Οι παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αλλά όποτε είχε συμβεί κάτι ανάλογο, θεωρήθηκε και είναι, χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Για αυτό και η διερεύνηση πρέπει να είναι πραγματικά σε βάθος και χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Εγώ πιστεύω και ανησυχώ για την εικόνα που έχουμε χτίσει υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Θυμίζω τις προβλέψεις για τον τουρισμό όταν ξέσπασε ο πόλεμος και τι καταφέραμε τελικά να κάνουμε» σχολίασε.

«Η συνολική εικόνα της χώρας και ο τρόπος με τον οποίο καταφέραμε όλος ο πλανήτης να μιλάει για εμάς θετικά και η χώρα να έχει φύγει μπροστά, είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας. Προφανώς η τοξικότητα αυτή που παρατηρείται στην επικαιρότητα και ο φαύλος κύκλος που θα οδηγήσει κατά την άποψή μου μέχρι και τις εκλογές σε μια μόνιμη ανάσυρση δημοσιότητας με όλα αυτά που βλέπουμε καθημερνά, δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται που το όνομα του ιδίου και της συζύγου του ήταν στη λίστα των παρακολουθήσεων που δημοσιεύθηκε απάντησε πως «Ο Πρωθυπουργός έχει καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από σειρά σημαντικών κρίσεων, διεθνούς εμβέλειας, και έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα, διασφαλίζοντας την σταθερότητα. Από την προσωπική σχέση που έχω μαζί του, έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και έχει ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο. Έτσι, πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις και τα καταγγελλόμενα γιατί περί αυτών πρόκειται. Παράλληλα, δεν προσκομίζονται στοιχεία από τους καταγγέλλοντες».

«Η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να διαλευκανθούν όλα άμεσα και να μην πλανώνται σκιές πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας. Όσο διαρκεί η έρευνα της δικαιοσύνης, δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω» επεσήμανε.

Ισχυρό τουριστικό ρεύμα και το 2023

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι πια πραγματικότητα. Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και οι μπρανταρισμένοι προορισμοί, έχουν ισχυρό ρεύμα από το εξωτερικό» περιέγραψε ο υπουργός Τουρισμού.

«Θα έχουμε ισχυρό τουριστικό ρεύμα και ισχυρά έσοδα και το 2023» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ